Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Загиблий поліцейський Юрій Чабах удостоєний державної нагороди

Поліцейського з Бучі Юрія Чабаха посмертно нагороджено  відзнакою Президента “За оборону України”.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із посиланням на поліцію Київської області.

Зазначається, що заступник керівника поліції Київщини Олег Петренко вручив державну нагороду «За оборону України» посмертно капітану поліції Юрію Чабаху у День памʼяті захисників та захисниць України. Відзнаку отримали батьки відважного поліцейського – Олександр та Ольга Чабахи.

“З перших днів російського вторгнення Юрій Чабах цілодобово виконував свої обов’язки. Навіть під час окупації Бучі він залишався з громадянами, допомагаючи в евакуації. Вже після звільнення громади поліцейські виявили тіло правоохоронця у братській могилі на території бучанського храму. Його впізнали за поліцейським жетоном”, – йдеться у повідомленні.

Юрій Чабах

Також батькам Героя висловили вдячність і керівники Бучанського районного управління поліції, відвідавши подружжя.

“Поліція Київщини пам’ятає та шанує кожного героя!”, – підкреслили правоохоронці.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що на стіні Бучанського ліцею № 9 встановили меморіальну дошку в пам’ять про загиблого співробітника управління поліції Юрія Чабаха.

Також Інформатор БІГ повідомляв, що  Говард Баффет подарував батькові загиблого правоохоронця свій поліцейський жетон.

Нагадаємо, 8 квітня 2022 року, після деокупації Бучі почалася ексгумація братської могили на території Церкви Андрія Первозванного, де  знайшли 116 тіл вбитих окупантами людей, серед яких було шість українських захисників, у тому числі – Юрій Чабах.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору