Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

На Вишгородщині гасять пожежі в екосистемах

Рятувальники гасять пожежі на відкритій території у Вишгородському районі.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із посиланням на ГУ ДСНС Київщини.

Зазначається, що сьогодні, 16 вересня, о 9:50 до оперативно-диспетчерської служби Вишгородського району надійшов сигнал  про пожежу на відкритій території в Іванківській громаді – у селі Феневичі.

“По прибуттю на місце виклику рятувальниками встановлено, що горить торф окремими осередками, загальною площею 6 га. Гасіння ускладнюється сильними поривами вітру та швидким розповсюдженням вогню. Ліквідація пожежі триває”, – інформують рятувальники.

І це не єдина пожежа сьогодні на Вишгородщині.

Про пожежу в екосистемі на лівобережжі району повідомив Telegram-канал Вишгород оперативний.

“Будьте обережні, якщо відчуваєте запах гару в домівках, зачиніть вікна”, – йдеться у повідомленні.

А цей запах дійшов навіть до Вишгорода

Дим від пожежі видно навіть на правому березі Вишгородщини – у Петрівській громаді. Кажуть, що це горить ліс.

“Відповідні служби працюють – сподіваємося, що якнайшвидше погасять”, – зазначає Telegram-канал Петрівської сільської ради “Петрівська громада”.

“16 вересня о 14:54 до оперативно-диспетчерської служби Вишгородського району надійшло повідомлення про пожежу на відкритій території в с. Нижча Дубечня та с. Лебедівка, Пірнівської територіальної громади. По прибуттю на місце виклику рятувальниками встановлено, що горить лісова підстилка, загальною площею 10 га. Роботи з ліквідації пожежі тривають”, – розповіли у ГУ ДСНС Київської області.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що 10 вересня рятувальники 107 разів виїжджали ліквідовувати пожежі в екосистемах на території Київщини, з яких 85 – загорання трав’яного настилу.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото з Telegram-каналу “Петрівська громада”

Нагору