Коломия До сайту

На Київщині зʼявився готель для диких бджіл та ос

На Київщині створили заказник для диких бджіл і ос.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із покликанням на “Agrotimes”.

У журналі «Садівництво по-українськи»вийшла стаття про ініціативу Олександра Широкоступа авторства Любові Кошової, наукової співробітниці лабораторії розведення і селекції українських степових бджіл, розвитку кормової бази бджільництва та економіки, ННЦ «Інститут бджільництва ім. П.І. Прокоповича».

«Він будує готелі для диких комах з метою реалізації і вважає, що потрібно збільшувати чисельність диких запилювачів, так як це вигідно. Вони більш пристосовані до несприятливих погодних умов і можуть запилювати сади за більш низької температури, ніж одомашнені бджоли», – написала вона.

Дикі бджоли та оси менш чутливі до освітлення, вітру і, як стверджує наука, є важливою складовою високого, рясного врожаю з товарним виглядом і тривалим терміном зберігання.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що Гостомельська селищна військова адміністрація продовжує активно здійснювати заходи щодо розгляду заяв щодо компенсації грошей на відбудову житла.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко