Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Оприлюднили кількість загиблих в Бучанській громаді під час окупації

На сьогодні, 8 серпня знайдено 458 тіл в Бучанській громаді. З них 419 людей загибли внаслідок бойових дій. Про це заявила на прес-конференції заступниця міського голови Бучанської міської ради – Михайлина Скорик-Шкарівська.

Серед цих загиблих: 366 – чоловіків, 86 – жінок; 5 – досі неопізнані тіла навіть за статтю через те, що сильно обгорілі. В цьому списку – 12 людей, віком до 21 року та 9 дітей до 18 років.

Михайлина Скорик-Шкарівська зазначила, що є один мішок із рештками тіл, які неможливо ідентифікувати через сильні обгорання. Також 50 тіл вже ідентифіковані, але їх досі не забрали з моргу.

Також зазначили, що на початку травня було зроблено 73 ДНК-тести – з них 17 збіглося із загиблими. Отже, сім’ї змогли знайти та поховати своїх рідних.

Крім того, на сьогодні вдалося визначити місцезнаходження 14 цивільних чоловіків з Бучанскої громади (віком від 25 до 30 років) – вони в полоні. А ще 10 осіб – у списку безвісти зниклих.

“До нас продовжують звертаються люди, з приводу безвісти зниклих родичів. Це до 3-х звернень щотижня. А на момент травня це було щодня по багато разів!”,- про це повідомив Сергій Капличний, начальник ритуальної служби Бучанської громади.

Михайлина Скорик-Шкарівська відзначила: “Нам дуже важливо ідентифікувати кожне тіло. Адже ми плануємо зробити меморіал загиблих, щоб на ньому було згадане кожне ім’я!”

Прес-конференція в Бучі

Раніше ми повідомляли, що в Бучі показали катівню окупантів, де було страчено 5 цивільних чоловіків.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”! 

Анна Вусань

Нагору