Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ТРЕШ

Мародерство в Бучі: повідомлено про підозру ще восьми військовослужбовцям рф

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора встановлено та заочно повідомлено про підозру ще восьми військовослужбовцям збройних сил рф за фактом порушення законів та звичаїв війни. А саме за те, що вони обкрадали будинки мешканців Бучі. 

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на Офіс Генерального прокурора.

Під час окупації Бучі, військовослужбовці росгвардії з 24 лютого по 31 березня 2022 року з метою особистої наживи грабували приватне майно місцевого населення.

Військові викрадали все, що залишали жителі Київщини, рятуючись від окупантів: від спідньої білизни та одягу до побутової техніки. Награбоване майно російські військові пересилали своїм родичам поштою з території білоруського міста Мозир.

Наразі у кримінальному провадженні вже повідомлено про підозру 18 військовослужбовцям армії країни-агресора. Раніше заочно було повідомлено про підозру 10 окупантам, їх оголошено в міжнародний розшук.

Список підозрюваних

Зламаний рашистами замок в Бучі

Раніше ми повідомляли, що СБУ ідентифікувала друга Кадирова, який катував підлітка біля Бучі. А також писали, що СБУ встановила особи чотирьох росіян, які катували цивільних в Бучі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”!

Анна Вусань

Нагору