Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

День знань в Гостомельському ліцеї №1: як проходили урочистості

1 вересня в Україні відзначають день знань. Так, в умовах воєнного стану, в Гостомельському ліцеї №1 пройшла урочиста лінійка, де офіційно відкрили навчальний рік для школярів.

Як передає кореспондент Інформатора-БІГ, сьогодні вранці на території ліцею відбулось урочисте свято.

«Свято відбувалося на честь зустрічі першокласників в нашому ліцеї. Сьогоднішнє свято відійшло від традицій щорічної святкової лінійки, проте було дуже дружньо та приємно. Господарями свята стали наші 11-класники, які створили дружню атмосферу знайомства з першокласниками в стінах нашого ліцею», – розказала Інформатору після урочистостей педагог-організатор ліцею Ірина Cоболь.

День знань розпочався з всеукраїнської хвилини мовчання, далі пролунав Гімн України. Урочисту частину завершили вітальними словами директор ліцею Володимир Захлюпаний та начальник Гостомельської селищної військової адміністрації Сергій Борисюк.

«Нехай навчальний рік стане роком великих починань, досягнення нових вершин та перемоги на фронтах знань. Успіхи та прагнення до знань будуть вашими постійними супутниками. Нехай країна знань, як би далеко вона не була, в режимі онлайн чи за шкільною партою, буде для вас своєрідним островом скарбів мудрості, наповненим новими відкриттями в тій чи іншій царині шкільної науки», – побажав школярам Борисюк.

Після цього ведучі запросили першокласників не на лінійку, а на квест-знайомство, де було 4 локації. Перша – «станція знайомство». Друга – «станція фотозона». Третя – «станція художня» ( на аркушах паперу діти малювали Україну після війни). І остання – «рухлива станція», яка мала назву «А ну, давайте затанцюємо нашою українською».

Після розваги першокласників зустрів “талісман ліцею” Магістер Топчик, який з року в рік підтримує молодшу школу. Далі президент школи надав перший дзвіночок першачкам. Закривав свято Гімн, який лунав у виконанні учнів, після чого наймолодших школярів запросили на перший урок.

Після лінійки керівник навчального закладу провів екскурсію ліцеєм, де показав їдальню, музей, спотривний зал та укриття.

“Загалом школа налічує 1800 учнів, з них 125 дітей не повернулися. 200 батьків подали заяви на сімейну форму навчання. Навчання буде змішаним, укриття вже готові до роботи. Планується підключення WiFi та доробляється ремонт ще в одному залі. Наше сховище може вмістити в себе 400 учнів. Але ми дуже надіємося, що вони не знадобляться і війна якнайшвидше закінчиться”, – зазначив Захлюпаний.

Ірина Соболь – педагог-організатор

“Рухлива станція» – А ну, давайте затанцюємо нашою українською

Друга – «станція фотозона»

Третя – «станція художня» (на аркушах паперу діти малювали Україну після війни).

Музей, що в ліцеї

Їдальня

Харчоблок їдальні

Сховище. Тут можна й поспати

Сховище. Місце, де можна гратися

Сховище, яке ще будується

Нагадаємо, раніше Інформатор писав, що в Блиставиці та Бучі відкрили школи.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”!

Олександра Кондратюк

Нагору