Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

День міста Ірпінь: цьогоріч без святкувань

Сьогодні, 11 вересня, День міста Ірпінь згідно зі Статутом. Традиційно, це свято відзначають у кожну другу неділю вересня. Ірпінський міський голова Олександр Маркушин звернувся до мешканців міста, а також за допомогою до світової спільноти. 

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на Telegram-канал Ірпінського міського голови – Олександра Маркушина.

Цього року Ірпінь став містом-Героєм, яке було захисним щитом і зупинило ворога на шляху до столиці.

Олександр Маркушин наголосив, що це найскладніший День Ірпеня в історії міста, адже окупанти залишили після себе руїни. Також додав, що цьогоріч не буде жодних святкувань.

“Від імені громади я вклоняюся перед Героями Ірпеня, чий подвиг назавжди увійде у світову історію. Сьогодні ми звертаємося до всієї світової спільноти допомогти нам з будівельними матеріалами, з фінансуванням відновлення. Адже тисячі ірпінських родин входять в зиму без даху над головою, і їм не до свята”, – додав Маркушин.

Нагадаємо, що місто Ірпінь виникло, коли почали будівництво залізниці Київ-Ковель у 1899 році, хоча заселена територія Приірпіння була набагато раніше.

У 1956 році Ірпеню надали статус міста районного підпорядкування у складі Києво-Святошинського району.

А в 1962 році Указом Президії Верховної Ради Української РСР Ірпеню надали статус міста обласного підпорядкування, до нього включили Ворзель, Гостомель та Коцюбинське. Таким чином, в середині 60-х років завершилося формування сучасної території Ірпінського регіону.

“Дорога життя”

Романівський міст

Вільний Ірпінь

Нескорений Ірпінь

Незламний Ірпінь

Поранений Ірпінь

Ірпінь поступово відновиться

Ірпінь живий

Життя триває

Раніше Інформатор писав, що художник з Лос-Анджелеса розписує соняхами кладовище автівок та Будинок культури в Ірпені. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”!

Анна Вусань

Фото: Павло Тупік  

Нагору