Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Керівництво Ірпінського ліцею №3 оцінює збитки закладу від дій рашистів у €14 млн

Директор Ірпінського ліцею №3 Станіслав Федоров розповів про плани по відновленню освітнього закладу, який є один з найбільш зруйнованих окупантами в Ірпені. А також назвав орієнтовну суму збитків. 

Про це Федоров розповів кореспонденту Інформатора.

За його словами, Ліцей №3 найбільш дороговартісний у відновленні заклад – збитків завдано на суму близько 14 млн євро.

“По нашому закладу допомагає компанія ЮНІСЕФ, вони вже розробили проєкт. Дають нам понад 6 млн євро на відновлення школи. Першочерговими у нас є відновлення даху, вікон для того, щоб обмежити доступ атмосферних явищ всередині будівлі. І вже після того як ми все це зробимо, навесні почнуться відновлювальні роботи всередині”, – розповів директор ліцею.

Також після сьогоднішнього відвідування ліцею президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн Федоров додав: “Насправді від прийому делегацій ми маємо позитивні зрушення. Загалом, в рамках міста кожен намагається чимось допомогти в міру своїх можливостей. Саме ці приклади формують так необхідні нам світогляди по відношенню до росіян та до їхніх загарбницьких дій, тому це також правильна справа”.

Директор ліцею Станіслав Федоров та заступниця директора з навчально-виховної роботи Людмила Костюченко

Пошкоджений клас ліцею

Проєкт відновлення ліцею

Згорілий кабінет заступника директора

Як повідомляв Інформатор, сьогодні, 15 вересня, Урсула фон дер Ляєн разом із першою леді Оленою Зеленською відвідали зруйнований Ірпінський ліцей №3. Вони приїхали до Ірпеня разом із заступником голови Офісу президента України Кирилом Тимошенко та головою Київської обласної військової адміністрації Олексієм Кулебою.

Раніше ми також детально писали про проєкт від ЮНІСЕФ, який допоможе відбудувати Ірпінський ліцей №3. А також про делегацію освітян з Канади, які відвідали Ірпінь і пошкоджений ліцей №3.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)“!

Інна Никоненко, Анна Вусань

Нагору