Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

На Київщині у 2022 році кількість злочинів зменшилась за рахунок розвитку системи відеокамер – Нєбитов

У Київській області у 2022 році криміногенну ситуацію вдалося покращити за рахунок розвитку системи відеокамер.

Як повідомляє Інформатор, про це заявив керівник ГУ Нацполіції Київщини Андрій Нєбитов під час форуму «Велике відновлення: безпека громади в умовах воєнного стану».

На форумі, який пройшов 22 вересня, обговорювали впровадження і реалізацію Національною поліцією безпекових проєктів в регіоні.

«Система відеоспостереження – мабуть те, чим треба пишатися на Київщині. Бо вона переживала складні періоди», – сказав Нєбитов.

Він нагадав, що у 2018 році обласна влада побудувала систему відеоспостереження на 180 камер, але у 2019-му їх залишилось працювати менше 20 через відсутність належного обслуговування.

Зараз система нараховує 1144 камери, в тому числі з функцією розпізнавання номерних знаків транспортних засобів – 378.

За словами Нєбитова, велику кількість з них профінансували місцеві ОТГ, придбавши ліцензію на долучення до системи відеоспостереження.

Він також навів статистичні дані по злочинності за 8 місяців 2022 року:

  • З 66 скоєних умисних вбивств розкрито 65.
  • Питома вага розкриття грабунків стабільно складає 100%. З 20 розбійних нападів, 19 – розкрито.
  • У 2016 році кількість автоугонів становила майже 1000. Нині – лише 58 фактів . Особам вже повідомлено про підозру за 50 злочинами цього виду.
  • Із 42 кримінальних проваджень щодо хуліганства 39 – розкрито.
  • Питома вага розкриття крадіжок по державі становить 62,3%. В Київській області цей показник вищій і складає 76,2%.

За словами Нєбитова, зараз також проходить сесія обласної ради, на якій буде обговорюватися питання про встановлення у громадських місцях камер з функцією розпізнавання обличчя. Це допоможе знайти людей, які перебувають у розшуку, а головне – оперативно знаходити диверсантів.

Він навів приклад США, зокрема, Нью-Йорку, де після терактів 11 вересня 2001 року була повністю змінена система відеоспостереження.

Статистика по розбійних нападах в регіоні за 8 місяців 2022 року

Статистика по умисних вбивствах в регіоні за 8 місяців 2022 року

Як повідомляв Інформатор, у Київській області планують додатково встановити у громадських місцях 258 відеокамер із функцією розпізнавання обличчя для більш ефективної протидії диверсійно-розвідувальним групам ворога.

Раніше Інформатор повідомляв, що станом на 2 вересня, у Київській області поліція зареєструвала 1600 випадків мародерства, 800 особам повідомлено про підозру у злочині.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)“!

Олександр Кульбачний

Фото: Telergam-канал Андрія Нєбитова

Нагору