Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Побачила знищену рашистами «Мрію» на власні очі: німецька високопосадовиця відвідала Гостомель

Голова оборонного комітету бундестагу Марі-Агнесс Штрак-Циммерман прибула з дводенним візитом в Україну. Насамперед побувала в аеропорту «Антонов», де їй показали, що залишилося від найбільшого в світі вантажного літака.

Як повідомляє Інформатор із посиланням на Spiegel, німецька делегація, очолювана Марі-Агнесс Штрак-Циммерман, приїхала до Києва вранці потягом із Польщі. Мета візиту: оцінити на місці, скільки західних танків потребує українське військо. Раніше політикиня не раз висловлювалася на користь постачання в Україну танків і заявляла, що німецька бойова машина піхоти Marder найбільш підходяща, з огляду на територіальні здобутки Збройних Сил України.

У планах німецької делегації відвідати позиції української армії. На п’ятницю, 7 жовтня, заплановані переговори з представниками українського парламенту та уряду, зокрема з міністром оборони Олексієм Резніковим, а також із головою Офісу президента Андрієм Єрмаком.

У своєму Twitter Марі-Агнесс Штрак-Циммерман написала: «Приїхала до Києва. У теперішній ситуації для мене важливо бути тут, отримати враження про ситуацію, потреби та поспілкуватися з політиками та урядовцями, зокрема військовими. Німеччина має збільшити підтримку України».

Але першим же місцем, куди просто з київського вокзалу вирушила німецька делегація, стало гостомельське летовище. Саме на нього в перший день повномасштабної агресії, 24 лютого, намагалися десантуватися російські загарбники. Вони розгромили аеродром, знищили літаки, які там були, зокрема й найбільший та найпотужніший у світі транспортний літак Ан-225.

Як повідомляв Інформатор раніше, Бучанщину відвідали глава МЗС Данії та президент Міжпарламентського Союзу.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Оксана Лук’яненко

Фото з Twitter Марі-Агнесс Штрак-Циммерман 

Нагору