Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

У Бучанському районі відновили режим світломаскування

У Бучанському районі через загрозу ракетних обстрілів ворога відновили режим світломаскування – щоденний режим повного затемнення діятиме з 21:00 до 06:00.

Про це повідомляє Інформатор із посиланням на наказ голови Бучанської районної військової адміністрації Данила Мавлянова від 10 жовтня.

Зокрема, з 21:00 до 06:00 має бути повністю вимкнене зовнішнє освітлення – ліхтарі, вивіски, декоративне підсвічування тощо.

Крім того, населення закликають мінімізувати використання електричних приладів із 17:00 до 23:00.

У місцях проведення аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт передбачається застосування маскувального стаціонарного або автономного переносного освітлення.

Інформатор також нагадує, що згідно із Законом про правовий режим воєнного стану, світломаскувальний режим запроваджують там, де є загроза атаки з повітря. Рішення встановити його чи скасувати приймають військово-цивільні адміністрації.

Є два режими світломаскування:

  • частковий прив’язаний до темної пори доби та комендантської години. При ньому можна залишити світло лише в одній кімнаті й приглушити його, наприклад, завісити вікна щільною тканиною;
  • повний режим світломаскування застосовують лише під час повітряної тривоги в регіоні. У цей час потрібно вимкнути світло не лише в будинках чи квартирах, а й у під’їздах, а також вуличне освітлення.

Контроль за дотриманням режиму світломаскування покладають на ті ж патрулі, які стежать за порядком під час комендантської години.

Як писав Інформатор, енергокомпанія ДТЕК запроваджує щоденні відімкнення електроенергії.

Президент Володимир Зеленський призначив Данила Мавлянова головою Бучанської районної військової адміністрації наприкінці вересня.

10 червня 2022 року Кабінет міністрів погодив звільнення Миколи Ляшенка з посади голови Бучанської РВА, після чого 16 червня Володимир Зеленський звільнив його.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Олександр Кульбачний

Нагору