Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

В Ірпені біля ТРЦ виявили нерозірваний снаряд. Другий тиждень його не вивозять

За пів року після деокупації БІГ-регіону місцеві жителі все ще знаходять вибухові «сюрпризи». Так сталося й біля одного з торговельно-розважальних центрів Ірпеня.

Про це повідомляє кореспондент Інформатора з місця події.

Осінь – не лише мальовнича пора року: падолист відкрив приховані досі воєнні небезпеки. Біля одного з популярних раніше в ірпінців місць відпочинку жовтень відкрив смертельну небезпечну знахідку, яка з лютого-березня лежала непоміченою.

Нагадування про бойові дії, які точилися біля ТРЦ на початку повномасштабного вторгнення, трапилося у траві під кущами будівельникам, котрі відновлюють заклад. Робітники повідомили про небезпечну знахідку керівника служби безпеки ТРЦ Фірдосі Ханкишиєва. Він обізнаний у воєнній справі й робить припущення, що це снаряд калібру 152 мм із касетним або ж шрапнельним начинням. Він зведений, а отже може розірватися в будь-який момент.

Чоловік розповідає, після деокупації місцевість ретельно обстежували сапери, тоді знешкодили чимало вибухонебезпечних предметів. Відтак територію вважали безпечною. Про нову знахідку Фірдосі, як і належить, повідомив вибухотехніків. Та на тлі зростання ракетих і дронових атак по Київщині саперів біля ірпінського ТРЦ чекають уже другий тиждень.

Саме з міркувань безпеки Інформатор поки що не повідомляє, де саме знайшли снаряд. Але щойно ситуація зрушить із місця, ми розповімо про це детально.

Інформатор із посиланням на Держслужбу з надзвичайних ситуацій також нагадує, як діяти, якщо ви знайшли підозрілий предмет, що може становити вибухову небезпеку:

  • у жодному разі не торкайтеся його;
  • відійдіть на безпечну відстань, щонайменше на сто метрів;
  • позначте місце, де лежить предмет, за допомогою підручних засобів – це може бути одяг, палиця, каміння тощо;
  • попередьте про знахідку тих, хто поруч;
  • не користуйтесь біля підозрілого предмета телефоном чи іншим засобом радіозв’язку;
  • зателефонуйте на 101 або 102 і повідомте про знахідку.

Нерозірваний снаряд біля одного з ірпінських ТРЦ приховувало листя

Пам’ятка ДСНС: як діяти, якщо знайшли підозрілий предмет

Раніше Інформатор писав, що на лісовій пасіці біля Бабинців рашисти залишили вибухову пастку у вулику, а в ДСНС повідомили, що розмінування лісів на Київщині триватиме ще рік.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інна Никоненко,

Оксана Лук’яненко

Фото: Інна Никоненко, ДСНС України

Нагору