Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Дахи на ірпінських будинках допомагає ремонтувати Червоний Хрест

В Ірпені на пошкоджених під час бойових дій будинках ремонтують дахові покриття. Майстри працюють навіть у вихідні. Фінансово відновлювальні роботи підтримали міжнародні благодійники.

Про це Інформатор повідомляє з посиланням на мера Ірпеня Олександра Маркушина.

У неділю, 23 жовтня, ірпінський чільник перевірив, як тривають роботи з облаштування нового даху в будинку на вулиці Котляревського, 54-А. Маркушин запевнив, за 2-3 тижні новий надійний дах буде готовий, натепер бригада будівельників закінчує ставити стропила. Коштами допоміг Міжнародний Комітет Червоного Хреста.

Організація натепер профінансувала ремонт дахів у чотирьох багатоквартирних будинках Ірпеня, а в двох – ще й заміну вікон. За словами голови Ірпінської міськради, майстри вже працюють на вул. Квітковій, 2 та вул. Миру, 4-А, а на вул. Садовій, 47 ремонт розпочнуть цього тижня.

Інформатор також побував за двома адресами, з названих Олександром Маркушиним. На вул. Котляревського крім бригади, яка працює на даху, є також майстри комунального господарства, котрі закривають вікна. У вигорілому внаслідок обстрілу під’їзді віконні отвори зашивають фанерою. Роблять це, щоби максимально законсервувати будівлю на зиму, адже в уцілілих помешканнях живуть люди.

А от на вул. Квітковій, 2 майстрів Інформатор не застав. За словами мешканців, до них лише приходили оглянути дах, роботи ж поки що не розпочинали.

5-поверхівка на вул. Коцюбинського – один із будинків, де перекривають дах за кошти Червоного Хреста

Пошкоджені під час бойових дій будинки ремонтують навіть у вихідні, щоби встигнути до зими

Віконні отвори вигорілих квартир зашивають фанерою, щоби не гуляли протяги

На Квітковій,2 попри запевнення мера Ірпеня роботи наразі не розпочалися

Як раніше повідомляв Інформатор, у Бучі відбудовують зруйновану рашистами 5-поверхівку на Києво-Мироцькій, також Франція допоможе відбудувати військове містечко в Гостомелі, а в Блиставиці відкрили школу, відбудовану за сприяння американської місії GEM.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Оксана Лук’яненко

Нагору