Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Бучанська громада передала бійцям на передову дрони-розвідники

Буча закупила 10 квадрокоптерів для військових, котрі нині боронять Україну на одному з найгарячіших напрямків фронту. На це витратили 1,2 млн грн із міського бюджету. Техніка вже вирушила до своїх власників.

Інформатор із місця події повідомляє, у середу, 26 жовтня, в Бучанській міській раді передали військовим безпілотники, закуплені для них за кошти громади.

Як розповів секретар міськради Тарас Шаправський, бучанська влада постійно підтримує зв’язок із армійцями, котрі нині беруть участь у бойових діях. Від них і дізналися про гостру потребу в дронах-розвідниках для підрозділу на «нулі».

Питання виділити з міського бюджету гроші на необхідну бійцям техніку обговорили на сесії міськради. Рішення спрямувати на цю нагальну потребу 1 млн 200 тис. грн підтримали всі депутати одностайно, незалежно від політичних поглядів.

Відтак постало нове нелегке завдання: знайти, де придбати обладнання. Не секрет, що дрони нині в дефіциті, ще й купити треба було не 1-2, а одразу 10 безпілотників. Зрештою таки вдалося знайти підприємця, готового виконати це замовлення. А коли він дізнався, що техніка для військових, то зробив бучанцям суттєву знижку, таким чином зробивши й свій внесок у важливу справу.

Закуплені дрони – це Mavic 3 Fly More Combo. Вони дають змогу не тільки робити фото- чи відеозйомку, а й вести спостереження в режимі реального часу. Причому й удень, і в темну пору доби, адже оснащені тепловізором. Пристрій може знімати як рухомі, так і об’єкти без руху – на землі, воді чи в повітрі.

Ці квадрокоптери не просто стануть очима українських розвідників, а допоможуть зберегти їхні життя, адже вести розвідку можна буде дистанційно, а отже в людей з’явиться можливість зайвий раз не наражатися на смертельну небезпеку.

У Бучанській міській раді розповіли, що допомагають війську не лише за бюджетні кошти. Підтримують і волонтерські ініціативи – на особистому рівні, наприклад, «Бучанський лимон».
«Зараз кожен українець розуміє, що навіть 100, 50 або 20 гривень, задоначених на потреби ЗСУ, – це теж внесок у перемогу», – каже Тарас Шаправський.

І додає: «Ми сподіваємося, що приклад нашої громади переймуть й інші. Адже Буча сама зазнала страшного горя й величезної шкоди від окупантів, зараз потребує чимало коштів на відновлення, та все ж знайшла ресурси, щоби спрямувати гроші на те, що зараз найважливіше.
Ми тут, у тилу, якось впораємося, потерпимо відсутність світла й тепла в домівках, хоч і знаємо, як це нелегко, але наші захисники на передовій отримають те, що їм украй потрібне».

На запит одного з підрозділів ЗСУ Бучанська громада закупила 10 дронів-розвідників

26 жовтня секретар міськради Тарас Шаправський передав військовим обладнання, закуплене за 1,2 млн грн із бюджету Бучі

Бучанці сподіваються, що стануть прикладом для наслідування для інших громад, адже це ще один крок до перемоги над ворогом

Як раніше повідомляв Інформатор, Бучанщину відбудовують після наступу рашистської армії та окупації, у Бучі відновив роботу центр Дія.Бізнес, а водопостачання в Гостомелі та Горенці відновлюють за гроші бюджету та міжнародних організацій і волонтерів.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Оксана Лук’яненко

Нагору