Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ГРОШІ

Бучанські родини, в яких пошкоджене житло можуть отримати грошову допомогу від ACTED

Подати заявку на отримання грошової допомоги можуть родини, в яких житло було знищено або ж зазнало руйнувань внаслідок бойових дій, але вони залишаються у Бучанській тергромаді. Зробити це можна буде з 14 по 18 листопада.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на Центр соціальних служб.

Відзавтра протягом п’яти днів, з 10:00 до 16:00, французька неурядова гуманітарна організація ACTED прийматиме заявки від мешканців Бучі на отримання грошової допомоги. Її зможуть отримати ті, чиє житло було зруйновано або пошкоджено під час бойових дій, але такі мешканці залишаються в Бучанській ТГ. Співробітники ACTED нададуть допомогу в оформленні заявок для участі у програмі з надання багатоцільової грошової допомоги, яка становить 2220 грн. на місяць для кожного члена родини. Після схвалення заявки кошти виплатять одноразово з розрахунку на кожного члена родини на період три місяці, через відділення Ощадбанку або Укрпошти.

Для участі у програмі необхідно мати: паспорт, код, акт про пошкодження майна або фото-, відео- пошкоджень. Документи інших членів родини, які проживають (паспорт, код, свідоцтво про народження). Якщо прописка не збігається з адресою пошкодженого житла, необхідна довідка або акт депутата, що підтверджує факт проживання за наданою у заявці адресою.

Кожен мешканець має обрати локацію для реєстрації найближчу до місця свого проживання.

Перелік локацій і дати прийняття заявок по мікрорайонах міста:

  • 14 листопада – Академія спорту (вул. Шевченка, 14)
  • 15 листопада – Центральний будинок культури (вул. Пушкінська, 61-в)
  • 16 листопада – Торговельний комплекс “Варшавський” (павільйон № 155)
  • 17 листопада – школа № 1 (вул. А.Михайловського, 74)
  • 18 листопада – Будинок культури (вул. Яблунська, 15).

Також запит на реєстрацію у програмі фіндопомоги можна подати за телефонами гарячої лінії ACTED:

  • 0 800 336 936;
  • 0 800 334 589.

Раніше Інформатор писав про психологічну допомогу для жителів Озер від «Лікарів без кордонів». А також, що Червоний Хрест виділить Ірпеню 45 млн грн на реконструкцію пошкодженої каналізації міста та побудує новий водогін для Гостомеля та Горенки.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися про актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель) !

Ірина Мисюра

Нагору