Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

У Горенці відкрили модульне містечко для тих, кого війна залишила без даху над головою

Ще одне модульне містечко в Гостомельській тергромаді може вмістити 176 людей. У будиночках є все найнеобхідніше для тимчасового проживання. Урочисто відкрили локацію в неділю, 18 грудня.

Про це Інформатор повідомляє з посиланням на Київську обласну військову адміністрацію.

У Бучанському районі схожі містечка вже функціонують в Ірпені, Бучі, Бородянці, Макарові та інших населених пунктах, що зазнали серйозних руйнувань унаслідок російської агресії. Модулі Київщина отримала від уряду Польщі, допомагають закордонні партнери й зі встановленням будиночків та наповненням їх усім, необхідним для комфортного проживання.

Містечко в Горенці, як повідомляв Інформатор, почали встановлювати восени. У ньому дві секції, кожна з яких містить по 22 кімнати для проживання, вже укомплектовані меблями та речі першої потреби.

Є модулі, де працюють кухні з побутовою технікою та необхідним кухонними начинням. Є їдальні, санвузли, душові та дитячі куточки. Усе, щоби вимушене перебування в тимчасовому житлі було якомога комфортнішим.

Також містечко оснастили генератором. Він забезпечуватиме автономним живленням обидва модулі в разі екстрених ситуацій.

Встановлювати модульне містечко в Горенці почали восени

У кімнатах є меблі й речі першої потреби, щоби тим, хто залишився без житла через війну, було комфортно

Генератор забезпечить автономне живлення модульного містечка електрикою в екстрених ситуаціях

Раніше Інформатор розповідав, як тривала підготовка до встановлення цього модульного містечка в Горенці та як у селі ремонтують водогін, що був серйозно пошкодженіий під час бойових дій.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Оксана Лук’яненко

Фото: КОВА

Відео: ГСВА

Нагору