Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Київщина під час окупації очима документалістів: вийшла серія фільмів, як область протистояла загарбникам

«Київський форпост» розповідає про регіон, що на початку повномасштабного вторгнення зміг вистояти й дати відсіч рашистам. Кожен із шести епізодів документального проєкту присвячений окремому воєнному злочину окупантів та героїчним діям жителів Київщини.

Про це Інформатор БІГ повідомляє з посиланням на Київську обласну військову адміністрацію.

Автори проєкту «Київський форпост» зібрали факти російського терору та воєнних злочинів, скоєних загарбниками в лютому-березні цього року в Київській області: задокументували свідчення жертв окупантів, показання свідків та експертів, висвітлили масштаби втрат і руйнувань. Епізоди фільмів створені за ініціативи ГО «САМ», підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та в партнерстві з КОВА.

У першій серії йдеться про воєнні злочини проти цивільних. Друга розповідає про перешкоджання евакуації мирного населення. Третя частина про тих, хто пережив катування й депортацію на територію рф, та тих, чиї рідні ще досі перебувають у незаконному увʼязненні.

Четверта серія документального проєкту про захоплення рашистами Чорнобильської атомної електростанції та події на ядерному обʼєкті під час окупації. П’ята – про випадок у Бородянському психоневрологічному інтернаті, працівників і пацієнтів якого рашисти використовували як живий щит.

«Київський форпост» – розповідь про медичних і соціальних працівників, рятувальників, працівників ЧАЕС, звичайних жителів Київщини. Це вражаючі історії людей, котрі попри всі нищівні дії загарбників намагалися боротися з окупантами рідного краю – кожен на своєму місці, тримаючи свій форпост.

Переглянутис серію документальних фільмів «Київський форпост» можна в YouTube.

Раніше Інформатор БІГ розповідав, що в Гостомелі зняли документальний фільм «Як вижити, коли тебе вбивають», а також з’явився фільм про українців, котрі рятували життя в деокупованих містах Київщини «Область Героїв».

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Оксана Лук’яненко

Нагору