Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Італійський вуличний художник TVBOY подарував жителям Ірпеня та Бучі свої графіті

Художник не підтверджував спершу свій візит на Київщину. Але згодом показав фото і відео подорожі та свої малюнки у соцмережі. І додав, що співпрацює з італійською організацією, яка допомагає Україні у гуманітарних сферах.

Інформатор БІГ бачив роботи митця на власні очі. Вуличні шедеври TVBOY можна знайти в Ірпені на Центральному будинку культури та на руїнах стадіону «Чемпіон». У Бучі – малюнки прикрашають стіну будівлі біля міської ради, стіни ліцею №4. Також, графіті можна знайти на головній площі міста.

Справжнє ім’я вуличного художника – Сальваторе Бенінтенде. У своїх унікальних роботах він використав техніку трафарету. Це особлива техніка нанесення малюнка на стіну. Зображення заздалегідь вирізається з листа, отриманий трафарет прикладають до стіни й наносять на нього шар фарби. Також у підписах до своїх графіті, митець використовував синьо-жовті кольори українського прапору.

Instagram-сторінка TVBOY  має 300 000 дописувачів, а опис профілю привертає не менше уваги, аніж самі роботи митця: «Ukraine Street Art Project. Every day a new mural. Kyiv, Bucha, Irpin. January 2023». Що в перекладі означає: “Український арт проєкт. Щодня новий мурал. Київ, Буча. Ірпінь. Січень 2023”.

У своїх дописах митець ділиться враженнями від побаченого у БІГ-регіоні:

“…Попри всі руйнування, діти Ірпеня з гордістю продовжують гратися. Сподіваюся, що футбольне поле скоро буде відбудовано, щоб цей образ руйнування більше не ранив душі цих дітей…”

“…У перший день, мені розповіли історію, що насправді зворушила мене. Бучанка Ольга втратила 8-річну доньку після російських бомбардувань. Одного разу Ользі наснилася її дочка, яка сказала: “Мамо, я б хотіла мати маленьку сестричку”. Тому, жінка вирішила усиновити дитину, такого ж віку, як її донька, яка втратила батьків через війну…”

Послання, що є в кожному творі мистецтва – це повідомлення про відродження та надію, бажання якнайшвидшого припинення війни. Роботи TVBOY наповнені глибоким сенсом. Їх варто побачити на власні очі, адже усі деталі важливі, з них складається загальне враження та емоція від малюнків. А ще кожен роботи художника може трактувати по-своєму.

Це художній голос на підтримку нашої країни!

Жінка поважного віку сумлінно зшиває прапори України та Європейского Союзу

Українська дівчинка перед російським солдатом

Голуб миру в незламних українських кольорах

Дитина тримає однією рукою чоловіка, ймовірно батька, а у другій – кульку з написом Freedom

Дітки тримають в руках таблички з написами “НАДІЯ” та “МАЙБУТНЄ”

Дівчинка малює символ миру в державних кольорах

Дівчинка у синьо-жовтому одязі тримає табличку, закликаючи зупинити війну в Україні

Хлопчик гріється біля вогнища

Маленька дівчинка пише: “Стоп війна!”

Раніше Інформатор БІГ писав, що на зруйнованому Ірпінському Будинку культури художник із Лос-Анджелеса створив стінопис, а ще про те, як художник з Міста Янголів розписував кладовище автівок в Ірпені.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Дарія Сльоза

Фото: Оксана Лук’яненко, Бучанська міськрада, соцмережі

Нагору