Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Ідентифіковано 91 російського військового, які вчиняли злочини в Бучі

У Бучанському районі на Київщині, за час окупації російська армія скоїла понад 9000 воєнних злочинів, понад 1700 цивільних осіб загинули, з них майже 700 у Бучі.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Офіс Генерального прокурора.

Наразі ідентифіковано 91 військового рф, які вчиняли злочини в Бучі. Триває робота щодо притягнення до відповідальності всіх причетних, про це генпрокурор розповів конгресменам Майклу Макколу, Дарреллу Іссу, Кіту Селфу, Джейку Еллзу і Максу Міллеру під час відвідування міста. Делегація з конгресменами оглянула місця масових злочинів. Зустрілися та поспілкувались з тими, хто пережив ці жахи.

“Після звільнення ми виявили масові поховання з понівеченими тілами чоловіків, жінок, дітей. Тортури, вбивства, сексуальне насильство. Це і є справжнє обличчя “руського миру” та режиму рф, який засновано на повній зневазі до принципів прав людини та гуманітарного права”, – констатував Андрій Костін.

Генпрокурор подякував конгресменам за позицію США щодо суверенітету, територіальної цілісності та свободи України.

“Розраховуємо на підтримку в створенні Міжнародного трибуналу для притягнення керівництва рф до відповідальності. Справедливість для жертв війни – це справедливість для світу”, – зазначив генпрокурор.

Когресмени відвідали Бучу

Генпрокурор подякував конгресменам за позицію США щодо суверенітету, територіальної цілісності та свободи України

Конгресмени зустрілися та поспілкувались з тими, хто пережив жахи окупації

Розраховуємо на підтримку в створенні Міжнародного трибуналу для притягнення керівництва рф до відповідальності – генпрокурор

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що Володимир Зеленський згадав Бучу в зверненні до “Великої двадцятки”, а також, що двох російських військових судитимуть за воєнні злочини на території Київщини.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Руслан Семенець

Нагору