Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

У Бородянці знайшли чергове поховання жертв російської окупації

У Бородянці Бучанського району знайшли чергове поховання жертв російської окупації. Це захоронення з тілами трьох чоловіків зробив місцевий мешканець.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на очільника поліції Київщини Андрія Нєбитова.

За словами головного поліцейського столичного регіону, саме поховання відбулося приблизно 8 березня минулого року. До правоохоронців звернувся чоловік і розповів, що вони з товаришем знаходили тіла, які були розстріляні та на той час мали змогу їх тимчасово захоронити. Далі, коли вже рашисти ввели більш суворий режим і не можна було пересуватися по місту, він виїхав на безпечну територію і тільки зараз повернувся та повідомив нацполіцію.

В одній могилі знаходились тіла трьох чоловік в дуже поганому стані. За інформацією поліції вже встановлено особу одного з них. Це місцевий житель 50-ти років, який був розстріляний в автомобілі. Далі була пожежа і його тіло згоріло.

Інформація про двох інших чоловіків поки відсутня. В одного з них у кишені є олівець, у другого гребінець та інші речі за якими працівники поліції сподіваються встановити особи цих людей.

Тіла будуть доставлені до судово-медичного експерта де будуть проведені всі необхідні експертизи, в тому числі і молекулярна. В свою чергу, оперативні працівники кримінальної поліції опишуть всі ті речі, які є із загиблими та необхідні для опізнання і займатимуться встановленням осіб.

“Майже кожен день відбувається реєстрація нових злочинів. Ми розуміємо, що такі повідомлення ще будуть. Дехто зі свого страху боявся тоді говорити, а через певний час, починають розповідати про вбивства цивільних громадян військовими російської армії”, – зазначив Андрій Нєбитов.

Також голова поліції Київщини Андрій Нєбитов повідомив, що загалом на Київщині знайшли 1 373 тіла. 278 осіб досі вважаються зниклими безвісти, 68 з них – мешканці Бородянської, Немішаївської та Пісківської громад. Не ідентифікованими залишаються 127 тіл, знайдених на Київщині.

Захоронення в Бородянці зробив місцевий мешканець

Речі, які були із загиблими

Очільник поліції Київщини Андрій Нєбитов

Раніше Інформатор БІГ писав, що поліція шукає очевидців обстрілу ЖК “Дубовий Гай” в Ірпені, в результаті якого у березні загинули жінка із сином, а також, що у Бучі відбувся останній етап захоронення невпізнаних тіл: поховали 15 людей.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Руслан Семенець

Фото: поліція Київщини

Нагору