Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Starlight Media разом із Gaumont розпочали зйомки серіалу “Перевізниця”: мікс драми, психології та подій, що висвітлюють коридор лютого 2022

Українська медіа-група Starlight Media разом із французькою кіностудією Gaumont 17 березня розпочали зйомки серіалу “Перевізниця” (In her car).

Це 10-серійна драма, заснована на реальних подіях перших тижнів повномасштабної війни рф проти України. Вона розповідає історію українки, що працювала психологом, але змінила свою професію під час війни. В дні, коли мільйони українців вимушено покинули свої домівки, головна героїня Лідія залишається в країні і стає перевізницею. Кожен пасажир її автівки проходить своєрідну терапію, перш ніж дістатися пункту призначення.

У другий день зйомок “Інформатор БІГ” побував на знімальному майданчику. Ним стали вулиці Ірпеня. Кореспонденти поспілкувалися з його творцями та відчули атмосферу створення майбутнього серіалу.  

«Знімальний процес в Україні зараз вимагає суворого дотримання не лише виробничого плану, але й протоколів безпеки та правил воєнного часу. Ми вклали час і зусилля в планування зйомок з абсолютною вірою, що це можливо. Тож тепер ми зайшли в продакшн і з вдячністю за підтримку всім партнерам, робимо все можливе для створення цієї вражаючої історії», – каже Євген Тунік, шоуранер серіалу “Перевізниця”.

Звуковий дубль під керівництвом шоуранера Євгена Туніка

Головну роль зіграє українська акторка Анастасія Карпенко, відзначена нагородою за кращу акторську гру на Міжнародному кінофестивалі в Локарно (2022). 

Локації зйомок – Київ та область, але задумка серіалу в тому, що перевізниця їздить всією Україною. Зараз тривають зйомки першого блоку – 6 серій, ще 4 серії зніматимуть восени.

Українські глядачі побачать прем’єру серіалу на телеканалі СТБ у наступному 2024 році. 

Анастасія Карпенко, яка грає роль перевізниці Лідії

“У серіалі присутні військові історії, і це – мікс драми, психології та подій, що висвітлюють коридор лютого, початок воєнних дій. Планують, що серіал також вийде ще у кількох країнах Європи. Актори задіяні українські, а одна із серій буде французькою мовою із французькими акторами, цей кастинг був затверджений лише минулої п’ятниці”, – розповідає “Інформатору БІГ” Євген Шегай, виконавчий продюсер серіалу.

“Перевізниця” – це мікс драми, психології та подій, що висвітлюють коридор лютого, початок воєнних дій,” – Євген Шегай, виконавчий продюсер

Частину сцен, де відбуваються діалоги в машині планують відзняти з використанням сцеціальних цифрових технологій. “Це нова технологія для нас, яка в Україні ще не так розвинена, як у Європі чи Сполучених Штатах, адже там це вже давно працює”, – анонсує Євген Шегай.

Вулиці Ірпеня – локація для епізодів серіалу “Перевізниця”

Головна героїня в процесі зйомок

“Боротьбу за перемогу України і наші цінності свободи, рівності та незалежності ведуть не тільки наші сміливі захисники та захисниці на фронті. Мільйони звичайних українців роблять надзвичайні речі в цей час, щоб допомогти країні, армії, людям поруч. Наш шлях до перемоги прокладається і через поле бою, і через цивільні дороги, якими їдуть люди, щоб допомагати, рятувати та підтримувати інших. Цей проект нашого шоуранера Євгена Туніка, підтриманий  Gaumont та іншими європейськими партнерами, є надзвичайно важливим для всієї галузі. Його мета – об’єднати людей, яким не байдужі ці цінності, і підкреслити силу людських історій, що виходять за межі кордонів та болю війни”, – стверджує Олександр Богуцький, генеральний директор Starlight Media.

Знімальній групі в рації оголосили: “Обід!”

Знімальна група обідає – техніка відпочиває

Кейтерінг бажає: “Смачного!” – перше, друге і салат

Атмосфера кіно-обіду

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, про те, що MEGOGO Audio та Сили територіальної оборони Збройних сил України випустили документальний аудіосеріал “Опір”, до якого увійшли реальні історії військових, які захищали Ірпінь та про те, що відбувся допрем’єрний показ документального фільму “Ефект присутності”, ексклюзивні кадри якого відзняті в Бучі, Мощуні, Сєвєродонецьку та Лисичанську й про документальний фільм, знятий у Гостомелі «Як вижити, коли тебе вбивають».

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)

Інна Никоненко, Дарія Сльоза

Нагору