Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

У Бучі стартував турнір з міні-футболу серед дитячих команд з міст-героїв України

В Академії спорту Бучі розпочався «Кубок Незламності «Міста-Герої України» з міні-футболу, у якому беруть участь команди дітей 2011-2012 років народження.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Київську обласну військову адміністрацію.

Зауважується, що змагання, у яких беруть дитячі команди з міст-героїв України – Бучі, Ірпеня, Гостомеля, Миколаєва, Охтирки, Херсона, Чернігова та Харкова, присвячені річниці звільнення Півночі України від російських окупантів.

В урочистому відкритті Кубку взяли участь народні депутати України, представники Київської обласної військової адміністрації та  місцевої влади.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих героїв, а також звернули увагу на .пригадали масовий героїзм та стійкість громадян у захисті своїх міст під час відсічі збройної агресії російської федерації проти України.

«Сьогодні ми знаходимося в місті Буча, яке рік тому наші Сили Оборони звільнили від загарбника. Після деокупації весь світ жахнувся від звірств, що полишив за собою ворог. Знищені міста й села, вбиті, закатовані люди. Усе це ми пережили не тільки на Київщині, а й у Херсоні, Чернігові, Охтирці, Харкові і в сотнях інших населених пунктах нашої держави. Бажаю командам-учасникам із незламних Міст-Героїв завжди пам’ятати, якого ви роду, з яких ви міст. А головне, що кожен із вас уже переможець. Вдалих змагань!», – зазначив т.в.о. голови Київської ОВА Дмитро Назаренко.

Фінальні змагання, як деталізує Бучанська міська рада, відбудуться завтра, другого квітня.

«Команди-учасники за результатами турніру отримають кубки, статуетки, медалі, дипломи та солодкі призи», – зауважують у Київській ОВА.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що у березні на базі Ірпінського ліцею №1 для учнів та вчителів фізичної культури відбулася презентація «Учнівської ліги «Здорова Україна», у якій взяли участь школярі Бучанського району.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото: Київська ОВА

Нагору