Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

На Київщині досі не опізнали 195 загиблих під час окупації

Поліція Київщини й досі виявляє тіла загиблих громадян. На сьогодні відомо, що ця цифра становить 1374 цивільні особи.

Про це Інформатор БІГ повідомляє з посиланням на очільника поліції Київщини Андрія Нєбитова.

Він зауважив, що з 1374 тіл: 717 були вбиті зі стрілецької зброї, 340 загинули від мінно-вибухових та осколкових поранень, у 317 осіб причина смерті не встановлена.
Окрім того, за словами Андрія Нєбитова, до теперішнього часу лишилося 195 неопізнаних тіл, а кількість зниклих безвісти людей – 279.

“Під час активної окупації на території Київської області було поранено 43 дитини. З них: 18 дівчат віком від 1 до 17 років та 25 хлопців віком від 3 до 17 років. На жаль, підтверджено 38 фактів загибелі дітей: 10 дівчат віком від 6 місяців до 17 років та 28 хлопчиків від 1 року 7 місяців до 17 років”, – заявив Нєбитов.

Також, поки що вважаються безвісти зниклими 4 дитини, троє з них – з однієї родини. За оперативною інформацією поліції, під час окупації ця родина була примусово вивезена до рф. До теперішнього часу її місцеперебування невідоме. А ще одна дитина, за наявною інформацією, перебуває за кордоном з одним із батьків.

На Київщині було виявлено 15 місць масових захоронень. З них Андрій Нєбитов виокремив три «знакових», що були знайдені у Бучанському районі і де люди зазнали катувань.

“Також було поховано троє людей під час окупації у Бородянці. Вони були розстріляні, і їх змогли поховати на кладовищі. Після проведення ексгумації двох тіл змогли встановити особистість одного із загиблих – це місцевий мешканець Бородянки, якого було вбито зі стрілецької зброї”, – розповідає очільник поліції Київщини.

Також, він поінформував, що поліцією Київщини повідомлено про підозру 41 особі, це: колаборанти, росіяни, які зі зброєю в руках перетнули кордон нашої держави та посібники окупаційних військ.

Раніше Інформатор Біг повідомляв, що у Бородянці знайшли чергове поховання жертв російської окупації, та про те, що поліція просить допомогти в ідентифікації особистостей. Також писали про знайдену катівню окупантів у Бучі на території дитячого санаторію.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Олександра Ломачук

Нагору