Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Аграріїв звільняють від податку на заміновані, забруднені та окуповані земельні ділянки

Відповідно до прийнятого учора Верховною Радою законопроекту №7632 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за знищене чи пошкоджене нерухоме майно», сільгоспвиробники не платитимуть податок на на заміновані, забруднені та окуповані землі.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Урядовий портал.

Зазначається, що прийнятий документ звільняє аграріїв від необхідності сплачувати плату за землю, мінімальне податкове зобов’язання та єдиний податок за сільськогосподарські угіддя, які розташовані на територіях, де ведуться чи велися бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією, та за землі, що перебувають у консервації, або забруднені вибухонебезпечними предметами.

«Фермери чекали на прийняття цього законопроекту з нетерпінням, адже необхідність сплачувати податки за землі, які фактично неможливо використовувати, окрім іншого, могло підштовхувати фермерів йти на порушення техніки безпеки. Зокрема, обробляти землі, які ще не розміновано або розміновувати самотужки, що є небезпечним для життя і здоров’я», – підкреслив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський.

Також Урядовий портал звертає увагу на те, що задля прозорості застосування норм закону та аби запобігти зловживанням пільгами, Мінагрополітики ініціюватиме окрему процедуру моніторингу використання таких земельних ділянок в частині звільнення їх від оподаткування.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що понад 10 тисяч гектарів посівних земель на Київщині потрібно розмінувати.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

                                                                                                                             Інесса Швець

                                                                                                                          Фото: Суспільне

Нагору