Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

СБУ викрила зрадника-«багатоверстатника»

Житель Київщини збирав для ворога дані про дислокацію українських військових, вербував інформаторів,  переправляв «ухилянтів» за кордон. Цю «багатогранну» діяльність невдахи-прокурора, а пізніше адвоката припинила Служба безпеки України.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Службу безпеки України та з посиланням на Фофіс Генерального прокурора України.

«За даними слідства, підозрюваний – колишній працівник прокуратури, який неуспішно пройшов атестацію і був звільнений з органів прокуратури у 2021 році. Наразі він займається адвокатською діяльністю», – розповідають про «колегу»-зрадника в Офісі Генпрокурора.

І зауважують, що чоловік був завербований рф. Він збирав інформацію про стратегічно важливі військові об’єкти і сучасне озброєння ЗСУ, а потім мав передавати її представникам спецслужб рф – своїм кураторам.

Очікувана винагорода – керівна посада у створених державою-загарбником «правоохоронних» органах м. Києва після окупації його росіянами.

Звісно, цього не сталося, але він старався.

«Для збору інформації про місця дислокації з координатами базування, зокрема американських реактивних артилерійських систем «HIMARS», підозрюваний залучив свого знайомого – колишнього військовослужбовця ЗСУ. За такі дані адвокат пообіцяв йому винагороду від 5 000 до 10 000 доларів США та посаду в правоохоронних органах окупантів. Отримати винагороду ексвійськовий міг лише після знищення техніки державою-агресором», – зауважують в Офісі Генпрокурора.

Чоловік ще й налагодив схему нелегального виїзду за кордон українських громадян призовного віку, залучивши «до справи» кількох спільників. Вони пропонували своїм клієнтам для втечі за межі України фіктивні документи.

Втім, співробітники СБУ своєчасно викрили та затримали адвоката в порядку ст. 208 КПК України російського агента, задокументували злочинні дії і затримали під час передачі йому імітаційних координат базування HIMARS та відео переміщення військової техніки.

«Під час обшуку у адвоката-зрадника виявлено комп’ютерну техніку, мобільні телефони та носії інформації, які підтверджують факти підривної діяльності на користь країни-агресора. На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Вирішується питання щодо обрання зловмиснику запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності», – йдеться у повідомленні.

ДОВІДКА. Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного слідчого управління СБУ за оперативного супроводу ГУ «Д» ДЗНД СБУ.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що посадовець ДП «Антонов» закликав приєднати території України до рф.

 Інформатор БІГ повідомляв і про те, що Служба безпеки України викрила прокремлівських інтернет-агітаторів на Київщині та закликали до захоплення влади в Україні.

Також Інформатор БІГ повідомляв,що кіберфахівці СБУ заблокували злочинну діяльність переселенки з Маріуполя, яка створила декілька пропагандистських сторінок у соцмережах.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото: Офіс Генпрокурора України

Нагору