Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Укрзалізниця планує тестування жіночих купе у потягах

Запровадження жіночих купе, які пропонує Укрзалізниця, компанія розглядає у розрізі посилення безпекових заходів у пасажирських потягах.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Укрзалізницю.

Зазначається, що таку ініціативу Укрзалізниця намагається впровадити уже не вперше. У 2010 році компанія вже запроваджувала таку послугу, але вона попитом не користувалася. Тоді послуга купівлі квитків у жіночі купе на декількох обраних маршрутах далекого сполучення, пасажири яких проводили в дорозі багато часу, не прижилася, тому що, як пояснюють в Укрзалізниці, квитки можна було придбати лише в касах.

Зараз же, запроваджуючи жіночі купе в експериментальному режимі, планують змінити правила.

«На першому етапі послугу з купівлі квитків у жіночі купе можливо реалізувати тільки через власний мобільний застосунок Укрзалізниці, – пояснюють у компанії.

І кажуть, що  цього потрібно розробити відповідні IT-рішення, внести зміни до нормативних актів, провести консультації з юристами, міжнародними та українськими громадськими організаціями тощо.

Паралельно Укрзалізниця працює й над іншими без пековими рішеннями:  усі нові та модернізовані вагони оснащені камерами відеоспостереження та кнопками виклику провідника. Таких  вагонів нині активно використовується майже 15%. ⠀

«Безпека українців — незалежно від гендеру — є нашим фундаментальним пріоритетом, особливо в період повномасштабної війни. Наші залізничники уважно вивчили світовий досвід, адже жіночі купе або вагони існують у деяких країнах Азії та були протестовані в Європі. Ми віримо в комплекс заходів, де тривожні кнопки та сигналізація в купе, відеоспостереження, посилене патрулювання і невідворотне покарання за будь-який доведений прояв домагань відіграватимуть ключову роль у викоріненні цього явища. Тому поточне рішення залізниці — допомогти жінкам почуватися комфортніше та безпечніше за допомогою комплексу заходів, одним з яких стане «пілот» з жіночими купе», — зауважив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.

Він деталізував, що новинку, перш ніж її масштабувати, планують тестувати упродовж кількох місяців.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що система відеонагляду на Київщині допомагає розкривати злочини.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото Укрзалізниці

Нагору