Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Загибель людей біля укриття в столиці: затримано чотирьох осіб

У межах розслідування трагічних наслідків через те, що у Деснянському районі Києва людей не пустили до укриття в поліклініці, затримано трьох чиновників райдержадміністрації та охоронця медичного  закладу.

 Про це повідомляє Інформатор БІГ  із посиланням на Офіс Генерального прокурора України.

Зазначається, що правоохоронці ведуть розслідування за ст. 208 КПК України. Затримано першого заступника Деснянської райдержадміністрації, директора поліклініки та його заступника, а також охоронця.

Нагадаємо, сьогодні Інформатор БІГ розповідав, що біля укриття у поліклініці Деснянського району столиці, до якого не пустили людей, під час ракетної атаки ворога загинули троє людей, серед них дитина.

«Наразі за процесуального керівництва Деснянської окружної прокуратури міста Києва трьом затриманим службовим особам готується повідомлення про підозру за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України), а охоронцю – за фактом залишення в небезпеці, що призвело до смерті (ч. 3 ст. 135 КК України). Раніше в межах слідства прокурори спільно з поліцією провели обшуки у двох Департаментах КМДА, приміщенні Деснянської РДА та у медзакладі, де під час повітряної тривоги громадянам не надали доступ до укриття. Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають», – зазначили в Офісі Генпрокурора.

А тим часом кияни приносять до місця, де  атаки загинули мама з донькою квіти, солодощі, м’які іграшки, листи, янголів, ляльки,- повідомляє Ukraine NOW.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що задля безпеки людей усі укриття Київської області повинні бути відкритими цілодобово. Де ця вимога не виконується – телефонуйте: (044)-363-07-34. 

 Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору