Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Допомога Херсонщині від Київщини: відправлено першу партію

Київська область відправила першу партію допомоги у постраждалу від російського теракту на Каховській ГЕС Херсонську область.

Про це повідомляє Інформатор БІГ  із посиланням на Київську ОВА.

«Наш регіон також постраждав від окупантів. Знаємо як ніхто, якою важливою є допомога та підтримка. Одразу після трагедії доручив профільним службам зв’язатися з Херсонською областю та сформувати реєстр необхідних першочергових речей», – зауважив він. начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

У КОВА розповідають, що на Херсонщину вже відправили: 21 човен із волонтерами, які надаватимуть оперативну допомогу; 6 двигунів; 2 станції регенерації-очистки води; 10 мотопомп;  4 теплові пушки; 200 л бензину;  200 л дизпалива; 500 ємностей по 10 літрів для питної води; 20 пожежних рукавів; 20 рятувальних жилетів; 150 пар гумових чобіт;  декілька тонн продуктів харчування; 8 тонн питної води; одяг.

Пожежні рукави – також серед гуманітарного вантажу

А ще на Київщині потурбувалися про чотирилапих друзів, додавши до вантажу 200 кг корму для тварин.

« Уночі туди також вирушить водолазна команда. Наразі з представників 19 громад Київщини доукомплектовуємо бригаду комунальників, електриків та інших фахівців, які з усією необхідною технікою за першої вимоги виїдуть до постраждалих територій. За потреби, розширюватимемо перелік необхідної допомоги. Трагедія на Херсонщині – спільна біда всієї України. Херсонщина – ми разом із вами», – підкреслив Руслан Кравченко.

Голова КОВА також нагадав, що на Київщині вже підготовлено 3 тисячі місць для компактного проживання людей, які опинилися на затоплених територіях внаслідок підриву Каховської ГЕС російськими терористами греблі.

КОРИСНИЙ КОНТАКТ. Всі бажаючі допомогти з житлом постраждалим жителям Херсонщини, з питань розселення можуть звертатися за телефоном: (099) 510 72 12.

У Бучі вантажать гуманітарну допомогу для Херсонщини

Також у КОВА повідомили, що до допомоги Херсонщині активно долучаються й міжнародні партнери.

«Домовилися, що  Програма ООН з відновлення та відбудови миру виділила 30 тис. дол. США на придбання та передачу громадам Херсонщини 26 надувних човнів, 100 сонячних прожекторів і 32 портативних зарядних станцій із сонячними панелями. Ще 50 тис. дол. США – на мотопомпи, бензопили, гідроштани і черевики для надання термінової підтримки Державній службі з надзвичайних ситуацій», – йдеться у повідомленні КОВА.

З Бучі відправили три мікроавтобуси з гуманітарним вантажем для постраждалих від підриву Каховської ГЕС.

Бучанщина також підставила плече Херсонській області гуманітарною допомогою.

Буча. З міста відправили три мікроавтобуси з гуманітарним вантажем для постраждалих від підриву Каховської ГЕС. «Разом з громадою цього разу надіслали майже 4 тонни необхідних речей: надувні човни, продукти харчування, питну воду, пальне, ковдри та багато іншого. Цей – перший – гуманітарний вантаж маємо доставити упродовж доби. Плануємо ще відправляти такі вантажі, тому разом з Київською обласною військовою адміністрацією та Асоціацією міст України будемо координувати подальшу допомогу. Після деокупації усі так само допомагали Бучі, а тепер це робимо й ми, бо лише спільними зусиллями можемо здолати ворога та пройти складні часи, які він приніс на нашу землю», – зазначають у Бучанській міській раді.

Гостомель. Селищна військова адміністрація відправила першу частину допомоги жителям Херсонщини. Завтра, 9 червня, буде відправлено додаткову гуманітарну допомогу для людей, які постраждали внаслідок підриву Каховської ГЕС, — зауважують у Гостомельській СВА.

Ірпінь. Понад 10 тонн гуманітарної допомоги лише за добу зібрали мешканці Ірпеня для постраждалих від затоплення мешканців Херсонщини. Збір допомоги триває. Усі небайдужі можуть передати її в Ірпінський терцентр соціального обслуговування, що на вулиці Тургенєвській,15, – йдеться у дописі на Telegram-каналі Ірпінської міської ради.

У Гостомелі збирають вантаж для Херсонщини у велику фуру

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що на Херсонщині рашисти стріляють по місцях евакуації людей; кількість постраждалих зростає.

 Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото: Київська ОВА, Бучанська міська рада, Гостомельська СВА

Нагору