Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Знову пошкоджено Кримський міст

У ніч на 17 липня пролунали вибухи на Кримському мосту, рух зупинено.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Укрінформ.

Зазначається, що, пролунали два вибухи – 03:04 та 03:20 за місцевим часом.

«Росінфоресурс Baza повідомив, що на мосту зупинили рух транспорту. За словами “очільника” Криму Сергія Аксьонова, там “сталася надзвичайна подія в районі 145 опори”. На місці працюють правоохоронні органи РФ. Також повідомляється про щонайменше двох загиблих та постраждалого. Мешканці Керчі при цьому у мережі писали, як зауважили у російській службі BBC News, що чули два вибухи –Водіїв на мосту розвернули та відправили на “безпечну відстань”. Адже, ймовірно, пошкоджений щонайменше один проліт, а швидше за все навіть два», – йдеться у повідомленні.

Це вже друге за час повномасштабного вторгнення рф в Україні пошкодження Кримського мосту. Нагадаємо, вперше це було 8 жовтня 2022 року.

Офіційної інформації про ситуацію від українських структур на цей час поки що немає.

Але низка медіа, зокрема, РБУ-Україна та Суспільне, повідомляють, що за їхні джерела у силових структурах кажуть, що це була  спецоперацією ВМС ЗСУ та СБУ.

«Як розповіли виданню джерела в Службі безпеки, до нічного підриву Кримського мосту причетна СБУ та Військово-морські сили України. “Міст атакували з допомогою надводних дронів. Дійти до мосту було складно, але зрештою це вдалося зробити”, – повідомило джерело», – йдеться на сайті РБК-Україна.

Тим часом керівниця координаційного пресцентру сил охорони та оборони Півдня Наталя Гуменюк в ефірі «Єдиного телемарафону» на запитання ведучих прокоментувала ситуацію так: «Характерним є те, що при такому зосередженні корабельного угруповання у даному районі і загальному напруженні на фоні питання щодо пролонгації “зернової угоди”, створення подібних провокацій, про які дуже гучно одразу рапортує окупаційна влада Криму — це є типовим способом вирішення подібних питань з боку окупаційної влади Криму і взагалі країни-агресорки».

Також українські медіа, з посиланням на російські джерела, зазначають, що є постраждалі. «…в результаті події є загиблі та травмовані. Зокрема, черепно-мозкову травму дістала дитина», – йдеться на ресурсі Суспільне.

А поки що – СБУ у своєму Telegram-каналі прокоментувала ситуацію у поетичній формі: «Соловейко, рідний брате, Знову міст пішов «поспати» Та раз… Два! P.S. Музика – народна. Слова – СБУ».

Стежимо далі за ситуацією.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що  9 липня ворог ударив по пункту незламності міста Оріхів Запорізької області під час видачі людям гуманітарної допомоги. 

 Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото з Telegram-каналу Николаевский Ванек 

Нагору