Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Як відволіктися від тривожних думок

Спробуйте виконати вправу “Заземлення”, спрямовану на позбавлення від тривожних думок.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Київську ОВА.

Фахівці зазначають, що ця вправа допоможе усвідомити себе тут і зараз, коли раптом охоплює несамовитий страх або сильна тривожність. Вона складається з трьох дій.

Спочатку зверніть увагу на те, як ви почуваєтеся зараз і про що думаєте.

Тепер спробуйте уповільнитися, повністю видихніть повітря з легень, а тоді знову глибоко вдихніть. Притисніть ступні до підлоги, витягніть руки вздовж тіла або зімкніть долоні перед собою.

Перенаправте увагу на реальний світ навколо. Які 5 предметів ви бачите? Які 3-4 звуки чуєте? Які запахи відчуваєте? Проговоріть подумки, що й де ви зараз робите, торкніться коліна або якогось предмета поруч.

ДОВІДКА. Такими порадами діляться фахівці у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» створена за ініціативою першої леді Олени Зеленської.

Кольоротерапія теж допомагає!

А ми додатково пропонуємо вам ще й подивитися на головне фото із зображенням природи, психологи кажуть, що синій і зелений кольори діють на підсвідомість заспокійливо.

А ще краще – прогулятися  красивими місцями!

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що домашні тварини також допомагають людям отримувати позитивні емоції. Тож візьміть додому кошенятко!

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору