Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

“Україна-мати”: нова марка – до Дня Незалежності

До Дня Незалежності України Укрпошта випустила спеціальний поштовий випуск «Україна-мати».

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням  на Укрпошту.

Зазначається, що художниця Зінаїда Кубар у своїй інтерпретації зобразила на поштовій марці  величний монумент роботи скульптора Василя Бородая, який є одним ним з найвищих у світі (102 м) і височіє у столиці України на Печерських пагорбах Києва.

Марку видано тиражем 600 000 примірників. Її номінал — U, це вартість відправки непріоритетного простого листа до 50 г у межах України.

Загалом до поштового випуску «Україна-мати» входить: марковий аркуш, конверт «Перший день», немаркований художній конверт та листівки. Також можна замовити тематичний магніт. Передзамовлення доступне тут.

Укрпошта зазначає, що новий продукт став відображенням монументального мистецтва на мистецтві поштовому!⠀

“Це наш формат прийняття зміни контекстів та переосмислення. Заміна радянського герба на український тризуб — фундаментально один з них. Можливо, слідом за ним відбудеться й зміна назви — з «Батьківщина-мати» на відповідніше «Україна-мати». Але ми чекати не плануємо — нам притаманно радше передбачати!”, – йдеться у повідомленні.

Раніше Інформатор БІГ писав про нові поштові марки від Укрпошти «Воїни світла. Воїни добра», які були створені на честь дорожників, зв’язківців, енергетиків, водопостачальників та газовиків ,а також про графіті в Бородянці, Ірпені та Гостомелі: таємничий Banksy побував у БІГ-регіоні.

Також Інформатор БІГ розповідав про те, що недавно Укрпошта оголосила про випуск чергового набору «Винищувачі зла»

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору