Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

В Ірпені створять меморіальний комплекс у пам’ять про загиблих захисників міста

На території храму Парафії Покрови Божої Матері в Ірпені створять меморіальний комплекс у пам’ять про загиблих захисників міста.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на допис у Facebook керівниці відділу культури, національностей та релігій ІМР Євгенії Антонюк.

“Сьогодні провели дуже конструктивну зустріч щодо створення комплексу з вшанування пам’яті загиблих ірпінців – захисників нашого міста та тих, хто віддав життя за незалежність України, а також цивільних мешканців громади, чиє життя забрала війна. Цей комплекс вважаємо за необхідне втілити на території храму Парафія Покрови Божої Матері та навколо неї”, – зазначила Євгенія Антонюк, керівниця відділу культури, національностей та релігій ІМР.

Поруч із храмом розташована Алея Героїв АТО та встановлений пам’ятник Територіальній обороні. За словами керівниці відділу культури, саме з цього місця розпочалася історія вшанування подвигів загиблих ірпінців, які захищали Україну.

“Територія храму має об’єднатися в однин ансамбль з Алеєю Героїв АТО, місцем, де встановлено пам’ятник Територіальній Обороні та площею поруч з меблевим магазином”, – пропонує Євгенія Антонюк.

Раніше Інформатор БІГ писав про те, що стало відомо, куди перенесли меморіал загиблим бучанцям та про те, що у Бучі відкрили меморіальну дошку землякові-захиснику Євгену Лебедьку. І ще про те, що в Ірпені відкрили меморіальні дошки у пам’ять про захисників Юрія Калініна та Дмитра Українця та про меморіал «Янголи Перемоги» в Мощуні.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Дарія Сльоза

Нагору