Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Діти-переселенці з Ірпеня пекли хліб для ЗСУ

Під час «Вечора незламності» діти-переселенці, які нині живуть в Ірпені, долучилися до благодійного випікання хліба для наших захисників.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Київську обласну військову адміністрацію.

Зазначається, що  діти із родин вимушених переселенців, які знайшли прихисток в Ірпені, побували в Ржищівському археолого-краєзнавчому музеї.

Багаті пекарські традиції Київщини

Тут вони взяли участь у творчому проєкті-квесті «Моя музейна скарбниця», ознайомилися з традиціями випічки хліба.

Під час зустрічі

“Діти відвідали крафтову пекарню на дровах «Витач», ознайомилися з історією українського хліборобства та секретними рецептами трипільців і долучилися до благодійного випікання запашного хліба «Хала» для ЗСУ. Відвідувачі дізналися про унікальну техніку – вибійку та власноруч виготовили листівки з трипільським посланням”, – йдеться у повідомленні.

ДОВІДКА. Серію заходів «Вечори незламності» започаткував Департамент культури та туризму КОВА.

Хліб для ЗСУ від дітей-переселенців

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що Бучу відвідали відомі волонтери, засновники благодійного фонду «Ukraine Relief» поляк Керол Свяцкі та британець Аластер Янг.

Також Інформатор БІГ повідомляв, що Ірпінь відвідали представники Національної федерації цивільного захисту – French Civil Protection France – відвідали Ірпінь у межах співпраці міжнародних організацій з закладами  освіти Ірпінської громади.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору