Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Огляд

ТОП-5 тревел місць Київщини

Київщина багата визначними місцями, де можна провести вихідні з другою половинкою, сім’єю чи друзями або у самотності насолодитись пейзажами й тишею. Жителям БІГ-регіону поталанило, адже поряд є стільки невимовної краси.

Сьогодні Інформатор БІГ вирішив не обмежуватись визначними місцями БІГ-регіону, а зробити короткий гайд по всій Київщині. Нехай ця стаття стане вашим провідником у неймовірну та захоплюючу поїздку.

1.Васильківські Карпати

Ландшафтний парк «Васильківські Карпати» – місце, куди обов’язково варто поїхати, щоби побачити унікальні ландшафти Київщини – балки зі степовою рослинністю, соснові гаї та широколисті ліси, каньйони та невисокі гори. А ще в парку живе понад 30 видів різних птахів. «Васильківські Карпати» – це локація для пікніків, фотосесій та єднання з природою.

📍Ландшафтний заказник місцевого значення, що розташований поміж селами Велика Бугаївка, Гвоздів, Крушинка, Рославичі Васильківського району Київської області.

Місцина що нагадує міні-гори останнім часом все більше й більше приваблює туристів. З 1999 року мальовнича місцина стала ландшафтним заказником і отримала назву “Васильківські Карпати”. Тільки гори ростуть вниз.

Місцина що нагадує міні-гори останнім часом все більше й більше приваблює туристів

2.Руїни церкви Святого Іллі

Унаслідок будівництва Канівської ГЕС, були затоплені деякі села, що лежали на берегах Дніпра. Серед них виявилися і Циблі, що на Переяславщині. Таким чином, церква Св.Іллі в 1964р. була приречена на знесення. Будівлі в затоплюваних селах знесли, церкву в Циблях також розбирали, але повністю зруйнувати не змогли.

Церква Святого Іллі втратила свою паству, але тепер вона вабить зовсім іншим

У зв’язку з цими подіями церква Св.Іллі втратила свою паству, але тепер вона вабить зовсім іншим. Руїни храму, що стоять у воді, – приголомшливе видовище.

📍С. Циблі , Київська область

Руїни храму, що стоять у воді, – приголомшливе видовище

3.Візитівка Вишгорода – Маяк на косі

Маяк розташований на хвилерізі Київської ГАЕС, тому потрапити безпосередньо до нього досить складно, територія охороняється. Але нічого не заважає дивитися на нього з берега. Маяк був побудований у 1970-х роках. Цікаво те, що спочатку він був скляним, а згодом його оббили залізними листами.

Маяк розташований на хвилерізі Київської ГАЕС

На території навколо Київського водосховища також є багато місць для пікніка або виїзду з наметами.

Маяк добре проглядається з набережної та вишгородських круч і є одним з найулюбленіших фото-об’єктів.

📍Вишгород, Київська ГАЕС, Київська область

Маяк добре проглядається з набережної і є одним з найулюбленіших об’єктів для фото

4.Лютіж та неймовірний краєвид 

Село Лютіж відоме як центр розвитку зарубинецької та скіфської культури. Воно розкинулося серед безкінечних лісів на березі Київського водосховища. Панорама з оглядового майданчика на північній околиці Лютіжа поєднує урвисті береги, вкриті високими соснами, безкрайню гладь Київського моря та піщані пляжі. Особливо прекрасно тут проводжати захід та зустрічати схід сонця.

Можна спуститися до води або зробити пікнік на схилі – усе, що потрібно для втечі від міського галасу.

📍С. Лютіж , Вишгородський район , Київська область

Село Лютіж розкинулося серед безкінечних лісів на березі Київського водосховища

5.Парк «Київська Русь»

Тематичний парк, який відображає давню історію та культуру Київської Русі. Він має реконструйовані стародавні споруди, які були характерними для цього періоду, такі як храми, палац, фортеця, вежі, млини та інші споруди.

Парк має реконструйовані стародавні споруди, які були характерними для цього періоду

Парк пропонує різноманітні розважальні програми, екскурсії, а також можливість спробувати старовинні ремесла та національні страви.

Це прекрасне місце для ознайомлення з історією України та проведення часу на природі.

📍Копачів, Київська область

Прекрасне місце для ознайомлення з історією України та проведення часу на природі

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Дарія Сльоза

Нагору