Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Завдали державі мільярдних збитків: зловмисникам повідомили про підозру

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру учасникам злочинної організації, які завдали збитків державі на майже мільярд гривень.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на ДБР.

Зазначається, що серед тих, кому  повідомили про підозру – львівський бізнесмен. Інформатор БІГ у власному Telegram-каналі деталізує, що йдеться про бізнесмена Ігоря Гринкевича.

Він був одним з найбільших постачальників Міноборони.

Учасники злочинної організації, яких ДБР викрило на оборудках із закупівлями одягу та білизни для ЗСУ, завдали держбюджету України збитків на майже мільярд гривень.

Слідчі з’ясували, що Гринкевич створив злочинну організацію для крадіжки  бюджетних грошей.

“Він уклав договори з Міністерством оборони України на постачання неякісного військового одягу. Зокрема, компанії львівського бізнесмена уклали 23 договори на постачання Міністерству оборони одягу на понад 1,5 млрд грн. Під час слідства було встановлено, що до виконання оборонних замовлень були залучені підконтрольні бізнесмену підприємства, які раніше займались будівництвом та не мали належних виробничих, складських та інших потужностей для виготовлення та зберігання речового майна для потреб Міністерства оборони України. Згідно з проведеними експертизами, державі завдано шкоди на понад 934 мільйони гривень”, – йдеться у повідомленні.

Нині п’яти членам злочинної організації повідомлено про підозру. Їм інкримінують створення та участь у злочинній організації та заволодіння чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайство), вчиненому в умовах воєнного стану, в особливо великих розмірах, злочинною організацією. Це ч. 5 ст. 190, ч. 1,2 ст. 255 Кримінального кодексу України. Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 12 років з конфіскацією майна.

Зловмисників уже затримано. Тепер вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Також співробітники ДБР встановлюють повне коло осіб,  причетних до оборудки, у тому числі – і серед посадовців Міноборони.

“Процесуальне керівництво здійснює Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Офісу Генерального прокурора”, – зазначає ДБР.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що затримано львівського бізнесмена, одного з найбільших постачальників Міноборони – за спробу дати півмільйонного хабаря одному із керівників Головного слідчого управління ДБР. 

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору