Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Захисників Ірпеня удостоєно нагород посмертно

До другої річниці звільнення Ірпеня на Центральній площі міста встановлено 121 великий банер зі світлинами Героїв, які захищали Незалежність України з 2014 року.

Про це повідомляє Інформатор БІГ  з посиланням на Telegram-канал голови Ірпінської міської ради Олександра Маркушина.

Зазначається, що у цей пам’ятний день  після вшанування памʼяті Героїв, на Центральній площі Ірпеня рідні наших Захисників отримали посмертні відзнаки, якими нагороджено героїв.

Посмертно орденами “За мужність” ІІІ ступеня нагороджено Володимира Вікторовича Нітичука, Владислава Петровича Бондаренка, Івана Васильовича Мінугалієва, Едуарда Олександровича Авдєєва, Артема Вадимовича Глотку.

Почесним нагрудним знаком Головнокомандувача ЗСУ “Комбатський хрест” посмертно відзначено Сергія Миколайовича Зеленюка. Також від імені особового складу 22 окремої механізованої бригади та Українського народу вручили подяку дружині загиблого Героя – Зеленюк Анастасії Володимирівні.

“Дякую усім нашим родинам загиблих, які сьогодні зібрались разом на площі. Якби не ваші сини, чоловіки, брати – нас би тут не було. Приходьте подякувати їм за відвагу, героїзм, відданість та за вільний Ірпінь! Памʼять про наших військових та цивільних мешканців, яких безжально вбили росіяни житиме вічно! І безмежна вдячність тим, хто продовжує боронити Україну!”, – наголосив міський голова.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у день другої річниці визволення Ірпеня від російських загарбників на Ірпінському кладовищі відбулась панахида за загиблими Героями.

Також Інформатор БІГ повідомляв, що  24 березня 2022 року Президент України Володимир Зеленський під час окупації Київщини присвоїв звання Міст-героїв України Ірпеню і Бучі.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору