Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

У Макарові відкрили мурал, присвячений звільненню від російських окупантів

У середу, 14 вересня, в Макарові Бучанського району відбулося відкриття муралу «Вільний Макарів», що присвячений звільненню громади від російських окупантів та вибухонебезпечних предметів, які залишили після себе рашистські загарбники.

Про це повідомляє Інформатор із посиланням на допис Макарівського селищного голови Вадима Токаря у Telegram.

За його словами, у заході взяли участь представники ГО «Асоціація саперів України» та міжнародних благодійних організацій – STICHTING VLUCHTELING (Нідерланди) та Mines Advisory Group (Велика Британія), за підтримки яких у населених пунктах Макарівської громади проводилось очищення території від вибухонебезпечних предметів.

По закінченню заходу представники Асоціації саперів України провели навчання з попередження ризиків від вибухонебезпечних предметів для працівників закладів освіти, комунальних підприємств та селищної ради.

Макарів: навчання з розмінування

Як повідомяв Інформатор, в Україну з Лос-Анджелеса приїхав Трек Тандер Келлі з проєктом «Flowers for hope» (Квіти для надії), аби привернути увагу всього світу до війни в Україні. Перші свої малюнки він зробив на понівечених авто в Ірпені.

Художник також створив мурал із соняхами на зруйнованому місцевому Будинку культури.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”!

Олександр Кульбачний

Фото: Telegram-канал Вадима Токаря

Нагору