Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Буча планує використати досвід Німеччини у покращенні транспортного сполучення з Києвом

Влада Бучі має намір використати досвід німецьких міст у покращенні транспортного сполучення передмістя зі столицею.

Про це повідомляє Інформатор із посиланням на допис Бучанського міського голови Анатолія Федорука у Telegram.

За словами Федорука, в рамках офіційної поїздки до Німеччини він відвідав Дрезден і Бергіш-Гладбах – місто-побратим Бучі.

Під час візиту із німецькими партнерами обговорили питання співпраці, зокрема, стосовно покращення системи транспортного сполучення між передмістям та столицею України.

«Німеччина має великий досвід розвитку громадського транспорту, який хочемо перейняти та впровадити в Бучі», – написав він.

Мер міста Бергіш-Гладбах Франк Штайн також поділився досвідом регіону Північний Рейн-Вестфалія. Федорук також додав, що показовою річчю для місцевості є наявніть українських прапорів: і на міській раді і на інших будівлях.

«Ми прийняли рішення вивісити Прапор України 24 лютого на підтримку українців. Він залишиться тут завжди – навіть після перемоги», – цитує Федорук слова Штайна.

За його словами, в обох муніципалітетах німецькі партнери обіцяють Бучі довгострокову підтримку у її відбудові та демонструють готовність до спільних проєктів.

Німецькі партнери обіцяють Бучі довгострокову підтримку у її відбудові

Обговорювались інфраструктурні проєкти

Німеччина має великий досвід розвитку громадського транспорту

Нагадаємо, раніше ми писали, що Буча домовилася про співпрацю з містом Бергіш-Гладбах. 

Пізніше мери двох міст Федорук та Штайн провели онлайн-діалог, результатом якого стала домовленість, що більш конкретні плани з відновлення інфраструктурних об’єктів будуть обговорені під час відвідування Бергіш-Гладбаха українською делегацією і запуску акції зі збору коштів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”!

Олександр Кульбачний

Фото: Telegram Анатолія Федорука

Нагору