Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

У Бучі відбудовують зруйновану рашистами п’ятиповерхівку на Києво-Мироцькій

У Бучі відновлюють будинки, що зазнали руйнувань під час активних бойових дій у лютому-березні. Зокрема розпочали ремонтні роботи в багатоквартирному будинку за адресою вул. Києво-Мироцька, 104-Б.

Як повідомляє Інформатор із місця події, 5-поверхівка на Києво-Мироцькій стала одним із перших будинків у Бучі, який прицільно обстріляли російські загарбники ще в перші дні спроби наступу на столицю в лютому. Руйнування в одному з під’їздів настільки серйозні, що його збиралися демонтувати. Там повністю вигоріли офісні приміщення на першому поверсі й квартири вище, зруйновані міжповерхові перекриття.

Але нині Бучанський міський голова Анатолій Федорук заявив: «Маємо обнадійливий висновок експертів: під’їзд, який раніше збиралися демонтувати, таки підлягає відбудові. Розбиті перекриття між поверхами, вибиті вікна та зруйнований фасад – усе це буде відновлено, а мешканці зможуть повернутися додому».

Також мер Бучі заявив про намір «встигнути накрити зруйновані війною дахи за найближчі тижні, тож роботи не припинятимуться й у вихідні».

Як переконався Інформатор, у неділю, 23 жовтня, на Києво-Мироцькій і справді активно працюють одразу кілька бригад будівельників. Очищують фасад, демонтують вигорілі конструкції всередині будівлі, а також перекривають дах.

За даними міської влади, такі роботи фінансують не лише коштом громади, а й залучають гроші донорів. Майстри-будівельники працюють не лише в самому місті, а в усіх населених пунктах Бучанської об’єднаної тергромади, де є пошкоджені будинки.

Будинок на вул. Києво-Мироцькій у Бучі був зруйнований у лютому під час наступу окупантів

Фото п’ятиповерхівки в лютому й у жовтні 2022 року

У будинку на Києво-Мироцькій повністю знищено один із під’їздів

Досі влада заявляла, що зруйнований під’їзд знесуть

Експерти вирішили, що зруйноване все ж можна відбудувати

У будинку демонтують згорілі конструкції

Навіть у неділю працює кілька бригад майстрів

Влада хоче встигнути “законсервувати” пошкоджені будинки в Бучанському районі до холодів

Ремонтують і будівлі сусіднього житлового комплексу

Будинки в центрі Бучі рашистські окупанти обстрілювали прицільно з близької відстані

Як раніше повідомляв Інформатор, Бучанщину відбудовують після наступу рашистської армії та окупації, також Франція допоможе відбудувати військове містечко в Гостомелі, а в Блиставиці відкрили школу, відбудовану за сприяння американської місії GEM.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Оксана Лук’яненко
Фото: Оксана Лук’яненко, Мирослава Шершень, Бучанська МР

Нагору