Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

У Ворзелі відбудовують пошкоджені під час бойових дій будинки

У Бучанському районі коштами місцевого бюджету відновлюють зруйновані будинки.

Про це Інформатор повідомляє з посиланням на голову Київської обласної військової адміністрації Олексія Кулебу.

«Київщину відбудовують. Один із пріоритетів – відновлення житлового фонду. І багатоквартирні, й приватні будинки ремонтують у всіх деокупованих громадах», – ідеться в Telegram-каналі чільника області.

Олексій Кулеба оприлюднив відео того, як відбуваються ремонтні роботи в одній із ворзельських багатоповерхівок. Під час окупації снаряд влучив у житловий комплекс: пошкоджено квартири в 6 секціях будинку, а покрівлю знищено повністю.

Зараз ремонтники розбирають завали на горішніх поверхах. За словами голови ОСББ, фахівці оцінять стан панелей міжповерхових плит. Багато з них отримали ушкодження як механічні, так і термічні, адже після влучання снаряду в будинку спалахнула пожежа.

Пошкоджені конструкції демонтують і замінять. Відтак візьмуться за дах. Закінчити роботи планують до кінця року. Кошти на ремонт виділили з місцевого бюджету.

Як раніше повідомляв Інформатор, у Блиставиці Бучанського району відкрили школу, відбудовану за сприяння американської місії GEM, а на ірпінських будинках ремонтувати дахи допомагає Червоний Хрест, такуж у Бучі відбудовують зруйновану рашистами п’ятиповерхівку на Києво-Мироцькій.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Оксана Лук’яненко

Фото, відео: Telegramканал Олексія Кулеби

Нагору