Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

У Бучі буде власний комунальний транспорт

У Бучі буде створено комунальне підприємство, яке надаватиме послуги пасажирських перевезень. Транспортною базою стануть автобуси, отримані від німецького міста Бергиш-Гладбах.

Про це Інформатор повідомляє з посиланням на Бучанську міську раду.

У середу, 26 жовтня, до адміністративного центру Бучанської тергромади прибули 10 автобусів із Німеччини. «Кілька місяців тривали перемови з німецькими колегами й після оформлення належної документації водії, подолавши приблизно 1,8 тис. км, доставили автобуси в Бучу», – розповів Бучанський міський голова Анатолій Федорук.

Тепер Буча, яка стала містом ще 16,5 років тому й досі не мала комунального транспорту, нарешті його отримає. За словами мера, послуги перевезення надаватимуть не лише на території Бучанської тергромади. Планують охопити все північно-західне передмістя столиці.

А з огляду на те, що проєкт запуску комунального транспорту бучанська влада планує реалізовувати разом із Києвом, то в жителів БІГ-регіону невдовзі має з’явитися можливість їздити великими та зручними автобусами й до самої столиці.

Інформатор раніше писав про те, що Бергиш-Гладбах є побратимом Бучі – про співпрацю влада німецького та українського міст домовилися в серпні. Тамтешні жителі збирали гроші на відбудову міста на Київщині після присутності російських окупантів. Місцеві підприємці створили асоціацію для допомоги у відновленні Бучі. А у вересні бучанська делегація на чолі з мером відвідала Бергиш-Гладбах: обговорювали подальшу співпрацю й допомогу Бучі.

 

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Оксана Лук’яненко

Фото, відео: Telegramканал Анатолія Федорука

Нагору