Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Відімкнення світла: чому неможливо заздалегідь скласти графіки

Бучанський район, як і решта регіонів Київщини, вже 2,5 тижні живе в умовах суворої енергетичної реальності. Внаслідок рашистських повітряних атак енергосистема України зазнала ушкоджень незнаного досі масштабу.

Інформатор повідомляє: щоби споживачі краще розуміли характер відсутності світла в їхніх домівках і чому їм наперед не повідомляють про час відімкнення, ДТЕК Київські регіональні електромережі створили пам’ятку.

Отже не всі відімкнення елетроенергії відбуваються за графіком, адже вони можуть бути не лише стабілізаційними, а й аварійними. У свою чергу останні бувають:

  • екстреними – електрику відмикають, коли внаслідок ворожого удару пошкоджено чи зруйновано енергооб’єкти;
  • локальними – коли енергомережі на конкретній території виходять із ладу.

ВАЖЛИВО: аварійні відімкнення неможливо передбачити, для них не буває графіків!
Інформацію про відновлювальні роботи можна дізнатися в чат-боті ДТЕК (Viber або Telegram) або в контакт-центрі за телефонами:

(044) 459-07-40,  (067) 495-70-40(099) 495-70-40(093) 495-70-40.

Стабілізаційні відімкнення запроваджують, щоби енергомережі могли балансувати. Їх ініціює “Укренерго”, коли кількість згенерованої електрики стає меншою за кількість спожитої. Або ж інфраструктура настільки пошкоджена, що не може передавати споживачам необхідну потужність. Тому поки триває ремонт, постачання світла необхідно обмежити.

При стабілізаційних відімкненнях ситуація більш прогнозована, тому є можливість скласти орієнтовний погодинний графік відімкнень. І це єдиний варіант, коли можуть бути заздалегідь озвучені приблизні години відсутності світла в домівках споживачів.

Тому енергопостачальник просить поставитися до вимушених відімкнень з розумінням і терпінням. Енергетики кажуть: роблять усе можливе й неможливе, щоби без електрики залишалося якнайменше людей і на якомога коротший термін часу.

Як раніше повідомляв Інформатор, в «Укренерго» розповіли, чому світло вимикають не за графіком, а також у Бучанському районі відновили режим світломаскування.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Оксана Лук’яненко

Нагору