Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

У 9 млн оцінили графіті Banksy, що намагались вкрасти в Гостомелі: організатору злочину загрожує до 12 років позбавлення волі

Група осіб із Києва та Черкас торік у грудні демонтували картину з жінкою у протигазі, яку таємничий британський митець створив на зруйнованому окупантами будинку в Гостомелі. Тепер організатору викрадення графіті Banksy повідомили про підозру. А сам стінопис оцінили у 9 мільйонів. 

Про це Інформатор БІГ повідомляє, посилаючись на очільника поліції Київщини Андрія Нєбитова та на  Офіс генерального прокурора.

За даними слідства, 2 грудня мешканець столиці вирішив демонтувати зі стіни згорілого будинку в Гостомелі графіті «Жінка в протигазі», написаного всесвітньо відомим вуличним британським художником Banksy. Усвідомлюючи цінність цієї роботи, підозрюваний планував продати її, а отриманими коштами розпорядитися на власний розсуд. Для цього він залучив необізнаних у його намірах чоловіків, яких запевнив, що має всі відповідні дозволи на проведення демонтажу мурала.

Під час затримання підозрюваний повідомляв, що твір Banksy нібито збиралися продати з аукціону, а отримані гроші передати ЗСУ

Після того, як частина стіни разом із зображенням була зрізана, підозрюваний обмотав її стрейч-плівкою з метою захисту від пошкоджень. Проте чоловік не встиг завантажити викрадене в автомобіль, оскільки його викрили співробітники військової адміністрації, а поліцейські затримали, завдяки небайдужості пильних громадян. 

Стінопис Banksy оцінили у 9 мільйонів

За процесуального керівництва Бучанської окружної прокуратури підозрюваному громадянину повідомлено про підозру за фактом закінченого замаху на таємне викрадення чужого майна в особливо великому розмірі в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 15 ч. 5 ст. 185 ККУ). Чоловікові загрожує до 12 років позбавлення волі.

Розпорядженням Гостомельської селищної військової адміністрації стріт-арт графіті «Жінка в протигазі» визнано культурним надбанням.

Група осіб із Києва та Черкас демонтували картину з жінкою у протигазі, яку таємничий британський митець створив на зруйнованому окупантами будинку в Гостомелі

Розпорядженням Гостомельської селищної військової адміністрації стінопис Banksy визнано культурним надбанням

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, як у Гостомелі зник витвір Banksy: хто й чому позбавив БІГ-регіон туристичної принади. А також про інші графіті таємничого Banksy у Бородянці та Ірпені.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інна Никоненко
Фото: Андрій Нєбитов   

Нагору