Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Тероборона Бучі допоможе Запоріжжю збивати ворожі дрони

Тероборонівці Бучі передали Запоріжжю три надпотужні прожектори для захисту від “Шахідів”. Вони допоможуть вести ціль по небу до моменту її збиття.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Бучанську міську раду.

У темний час доби ці прожектори можуть висвітлювати небо на відстані до 1,5 кілометра, тримати світлову пляму до 300 метрів. А також вести по небу ціль – аж до моменту її збиття, що надважливо для раннього виявлення та ефективного усунення повітряних цілей та безпілотників.

Начальник штабу добровольчого формування тероборони міста Буча Андрій Верлатий розповів, що використовуючи ці ліхтарі, сили тероборони міста останнім часом ефективно збивають до 90% знайдених цілей.

Служитимуть ці три ліхтаря 23-ій окремій бригаді охорони громадського порядку “Хортиця”. Розмістять їх на одному з об’єктів критичної інфраструктури Запоріжжя.

Розвантаження прожекторів

Ці прожектори можуть висвітлювати небо на відстані до 1,5 кілометра

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що протиповітряна оборона Києва та області стала міцнішою. Для протидії “Шахідам” у підрозділах Угруповання сил та засобів оборони Києва створено мобільні вогневі групи. Підготовлені екіпажі на легкових автомобілях підвищеної прохідності.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Руслан Семенець

Фото: портал 061.ua

Нагору