Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

У Бучанській громаді планують відбудувати 90% зруйнованих будівель

За річним планом Бучанської громади, має бути відбудовано 90% зруйнованих споруд.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Бучанську міську раду.

Зазначається, що на виконання плану у громаді локально допомагають родинам, які втратили свої домівки внаслідок бойових дій у регіоні.

Зокрема, будинок бучанки Тамари Михайлівни по вулиці Красовських у Бучі через влучання снаряду був зруйнований вщент. Пошкодження такі, що дім  відновити вже не вдасться.

«Натомість допомагаємо відновити її друге помешкання, яке знаходиться поруч. Вже завершили утеплювати фасад, налагодили роботу комунікацій і встановили новий дах з вікнами, щоб зробити цю будівлю придатною до життя», – йдеться у повідомленні.

Дім Тамари Михайлівни
зруйнований вщент

Також у міській раді розповідають, що надають допомогу не лише у відбудові даху над головою, а й у відновленні ментального здоров’я людей, які постраждали внаслідок окупації.

«Більше двох місяців Тамара Михайлівна відвідувала психолога, щоб відновити свій стан через пережитий досвід», – зазначає Бучанська міська рада.

Свіжий ремонт у відбудованому домі

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що у Гостомелі встановили новий будинок для родини, яка втратила житло під час окупації селища.

 Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото: Бучанська міська рада

Нагору