Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

ОБЛИЧЧЯ РЕГІОНУ: від акторки до мами-блогерки – історія Олени Світлицької з Ірпеня

Вона вміло поєднує роль мами й дружини зі зйомками тік-токів для багатотисячої аудиторії, а от акторство поставила на паузу.

Цієї п’ятниці Інформатор розповість про Олену Світлицьку з Ірпеня – акторку, блогерку, щасливу дружину й маму двох дітей, котра навчилася знаходити час на все важливе.

«Я завжди хотіла бути акторкою», – каже Олена. Та коли настав час вступати до вишу, акторство здалося дівчині не досить стабільною професією, тому вона обрала спеціальність диктора та телеведучої. Утім уже на третьому курсі театрального університету ім. Карпенка-Карого Олена стала зніматися не лише в студентських роботах, а й у професійних кіно та серіалах. Натепер у її акторському доробку понад 40 ролей.

«Завжди, коли я відчуваю хвилювання перед зйомками, я розумію, що все добре – я жива. Коли артист переживає, це дуже хороша ознака, бо коли артист не відчуває хвилювання й завжди впевнений – це означає, що немає більше куди розвиватися», – каже Олена.

Фото зі знімального майданчику одного із серіалів

Та найважливіші для Олени ролі – не в кіно, а в реальному житті: ось уже 7 років вона щаслива дружина. Із майбутнім чоловіком дівчину познайомила подруга. Спочатку вона просто не помічала Миколу, й сталося так, що вони знайомилася кілька разів. А потім була спільна вечірка після закінчення зйомок серіалу, яка змінила все.

Олена знайомилася з Миколою тричі

Як мамі двох доньок Олені пропонували взяти участь у популярному шоу «Супермама» на телеканалі СТБ, та вона відмовилася. «Для своїх дітей я найкраща мама, і не бачу сенсу комусь це доводити. Це шоу побудоване на конфліктах, треба ображати інших мам, а я цього не хочу. Для мене всі мами – це золоті жінки, адже на нас дуже велика праця – піднімати нове покоління України», – пояснює Олена.

“Бути блогером не так легко, як це може здатися. Я стараюся робити цікавий контент із нашого життя під час війни, аби хоч трошки відволікти вас і себе”, – пише блогерка

А ще саме діти принесли в Оленине життя її нинішню роботу. Про нову соцмережу Tik-Tok вона вперше почула кілька років тому від дітей на дитячому майданчику й не вагаючись встановила застосунок на свій смартфон. Спочатку просто дивилася чужі ролики, але потім трапилася пандемія Covid-19 і карантин. Ось тоді Олена з чоловіком і вирішили спробувати знімати своє відео.

Основним генератором ідей для Олениного Тіk-Тоk є її чоловік

Виставляючи в Тіk-Тоk свій перший ролик подружжя й уявити не могло, що за пів дня він набере пів мільйона переглядів. Світлицькі кажуть: спочатку Тіk-Тоk був способом позбутися стресу й розрядити обстановку. Головним генератором ідей виступив Микола. Поступово Тіk-Тоk та Instagram стали для Олени ще й платформою заробітку, вона професійно робить рекламу.

Та за кожним відзнятим кумедним епізодом – важливі питання, актуальні саме зараз. Досить часто Олена порушує мовне питання, яке з початком повномасштабної російської агресії постало особливо гостро, торкалася теми донатів на ЗСУ. І навіть постійні відімкнення світла та відсутність мобільного зв’язку в Ірпені для блогерів не завада: Олена з Миколою відшукали у своїй квартирі точку, де можна зловити інтернет і в один клік відправити відзняте в мережу.

У своєму блозі Олена розповідає про важливість української культури, історії та мови

Як і для всіх ірпінців, особливим етапом для родини став початок повномасштабного російського вторгнення. 24 лютого Олена збирала “тривожну валізку”, постійно прокручуючи в голові питання «їхати з Ірпеня чи ні?», але потім побачила у вікні винищувачі, які летіли в бік Гостомеля. Спершу Світлицькі виїхали до Бучі, там опинилися в підвалі, що був схожий на бомбосховище. І вже тоді зважилися вивозити дітей якнайдалі від небезпеки.

Так добралися до Буковини. У селі Вишеньки їх прихистила також сім’я блогерів. Родини дуже здружилися, підтримували одне одного й навіть хотіли зняти спільне відео для соцмереж, але не встигли.

«Спочатку був шок, як і в усіх, ми всі ночі не спали, постійні повітряні тривоги, хвилювання за рідних. Нам усім здавалося, що зараз щось прилетить. Але потім ми почали опановувати себе, ставати на ноги, й вирішили ризикнути й знову почати знімати смішні відео», – розказує блогерка.

Коли влітку Олена повернулася до Ірпеня, то насамперед пішла до свого улюбленого парку. Каже, цей момент був для неї дуже хвилюючим. Під час прогулянки натрапила на могили своїх сусідів, убитих рашистами. Та коли жінка побачила поруч кав’ярню, яка вже працювала, це для неї стало символом того, що місто живе.

І традиційно – наш фінальний бліц:

Улюблений напій?

Апельсиновий фреш.

Улюблена страва?

Люблю все, що сама готую.

Чим займаєтеся поза роботою?

Проводжу час із дітьми й чоловіком.

На чому пересуваєтеся Ірпенем?

Із дитячим візочком у руках.

Улюблене місце в Ірпені?

Найбільше люблю «Парк письменників» і ходити набережною.

Якщо знаєте цікавих людей, будь-якої професії або з особливою історією, з якими варто познайомитися, пишіть нам! Ми покажемо яскраві “Обличчя регіону”!

Раніше Інформатор уже розповідав про таких жителів БІГ-регіону: виховательку пані Тетяну, котра врятувала життя понад 100 людей під час окупації, історію ірпінця Антона Топчія – мотоцикліста й журналіста, який дає уроки музикиВадима з Ірпеня, який рятує людей із вогню з холодною головоююристку-таксистку на Tesla з БучіКостю-баристу, який дарує людям усмішки в Ірпені, та фотографиню, котра влаштовує благодійні фотосесії.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Гриненко 

Фото надано Оленою Світлицькою

Нагору