Коломия До сайту

ПРООН допоможе Ірпеню з демонтажем пошкоджених приватних будинків

Міжнародні партнери з Програми розвитку ООН у вівторок, 27 вересня, під час візиту в Ірпінь повідомили, що ПРООН готова допомогти Україні з демонтажем пошкоджених будинків і Ірпінь стане пілотним містом цієї ініціативи.

Як пише Інформатор, про це повідомив міський голова Ірпеня Олександр Маркушин.

За його словами, у складі великої делегації до Ірпеня приїхали заступниця директора Регіонального бюро ПРООН у справах Європи та СНД Марина Уолтер, в.о. Постійної Представниці ПРООН в Україні Манал Фоуані, радниця з питань стратегічного планування та партнерств Тахміна Анварова.

Він нагадав, що пані Фоуані вже була в Ірпені на початку серпня і тоді були напрацьовані орієнтовні перші кроки співпраці. Сьогодні ж міжнародні партнери заявили, що ПРООН готова допомогти Україні з демонтажем пошкоджених будинків і саме Ірпінь стане пілотним містом реалізації цієї ініціативи – йдеться про приватні будинки та багатоквартирні будинки висотою до 2-х поверхів.

Спеціальна комісія експертів при ПРООН із профільними українськими міністерствами та державними інституціями вже розробляє алгоритм демонтажу багатоквартирних будинків.

Представники ПРООН наголосили, що для них вкрай важливо, щоб будівельні відходи правильно сортувалися, перероблялися і максимально залучалися повторно при будівництві нових будинків.

Крім того, ПРООН допоможе Ірпеню у відбудові багатоквартирних будинків, залучаючи різноманітні еко-технології.

Організація також допомагає українським рятувальникам обстежувати та розміновувати ліси у Приірпінні і в подальшому планує надати ДСНС додаткове необхідне для цього спорядження і техніку.

ПРООН готова допомогти Україні з демонтажем пошкоджених приватних будинків

Організація також допомагає українським рятувальникам обстежувати та розміновувати ліси у Приірпінні

Як повідомляв Інформатор, влада Київської області домовилася з міжнародними партнерами з ПРООН про підтримку розробки комплексної геоінформаційної системи (ГІС) для швидкої та якісної відбудови регіону.
Також ми повідомляли, що роботи з розмінування лісових масивів Київської області триватимуть ще приблизно протягом року, вважають у Державній службі з надзвичайних ситуацій України.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”!

Олександр Кульбачний

Фото: Telegram Олександра Маркушина