Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Київщина

ТОП-6 “гучних” справ БІГ-регіону

У 2022 році Бучанський район Київської області був одним із найбільш постраждалих від російської агресії. Внаслідок бойових дій було зруйновано чи пошкоджено багато об’єктів інфраструктури, а також житлових будинків. У 2023 році правоохоронці Бучанського району розслідували ряд гучних кримінальних справ, що стосувались як воєнних злочинів, так і цивільного життя

Сьогодні «Інформатор БІГ» розповість вам про ТОП-6 гучних кримінальних справ Бучанського району, що стали резонансними та викликали обурення серед суспільства.

Вбивство багатодітного батька в Ірпені

Інцидент стався 24 червня, близько 21 години. На одній з вулиць міста між 41-річним потерпілим та молодиком виник конфлікт. 25 річний хлопець під час суперечки завдав потерпілому удар по обличчю. Чоловік впав та вдарився потилицею об асфальт. В лікарні йому діагностували тяжкі травми голови, зокрема перелом кісток черепа. Від отриманих травм чоловік помер у лікарні 5 липня.

«Інформатор БІГ» писав про цю справу та взяв ексклюзивний коментар у поліцейського, заступника начальника відділу поліції, начальника слідчого відділення відділу поліції  №2 Бучанського управління поліції Київщини, лейтенанта поліції Дмитро Дураєва:

“24 червня 2023 року близько 22 години вечора надійшло повідомлення від дружини потерпілого, про те, що у її чоловіка виник конфлікт неподалік від відділу поліції №2 Бучанського районного управління, під час якого, невідома особа нанесла тілесні ушкодження чоловіку. Жінка викликала наряд поліції на місце події. Одразу на місце виклику було відправлено слідчо-оперативну групу та найближчі наряди. У ході здійснення  першочергових слідчих дій було встановлено, що виник конфлікт між потерпілим та на той час невідомою особою на ґрунті раптово неприязних стосунків. В подальшому були опитані всі учасники події»

Вбивство багатодітного батька в Ірпені

ДТП за участі Макарівського судді Олексія Тандира

В ніч на 26 травня голова Макарівського райсуду Олексій Тандир збив на смерть 23-річного нацгвардійця на блокпосту в столиці. Суддя перебував у стані алкогольного сп’яніння на момент скоєння злочину. Наразі суд залишив у СІЗО до 17 лютого суддю Олексія Тандира. Крім цього, суд наклав арешт на земельну ділянку і гроші Тандира, що на його банківському рахунку. В арешті квартири і паркомісця, які Тандир 12 грудня переписав на дружину. Також стало відомо, що під час одного з засідань Святошинського суду правопорушник Олексій Тандир попросив відправити його у бойову частину замість СІЗО.

ДТП за участі Макарівського судді Олексія Тандира

Смертельна ДТП на Склозаводській у Бучі

Слідчі повідомили, що 25-річний водій Hyundai їхав у напрямку Ірпеня та значно перевищив дозволену швидкість. У цей ж час водій автомобіля Skoda закінчував маневр повороту на перехресті. Внаслідок зіткнення обидва авто вилетіли на узбіччя та повалили електроопору. Кермувальник Skoda загинув на місці. Водія та двох пасажирів Hyundai шпиталізували з травмами різної тяжкості. Чоловік-пасажир тоді потрапив до лікарні. Він отримав травму голови, забій губи і травму ноги. Пасажирка-жінка перебувала на той час у стабільно-важкому стані, а водія Hyundai шпиталізували з переломом та черепно-мозковою травмою.

Смертельна ДТП на Склозаводській у Бучі

Викрадення графіті Banksy у Гостомелі

Волонтер зібрав групу людей, щоб зрізати графіті британського художника зі стіни одного із зруйнованих будинків. Тоді ж на місці події поліцейські викрили організатора групи та повідомили йому про підозру.

У ході досудового розслідування проведено мистецтвознавчу експертизу, за результатами якої визначено вартість картини «Жінка у протигазі» – понад 9 мільйонів гривень. Відомо, що йому загрожувало до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна, проте фігурант визнав провину та пішов на угоду зі слідством.

За словами волонтера, він мав намір продати графіті Banksy та придбати автівки для ЗСУ на отримані кошти. Для того, аби не виникло сумнівів, що графіті справжнє, процес зрізання “Жінки у противогазі” було зафіксовано на відео. У цьому йому допомагав скульптор та художник з Черкас, якого фігурант запевнив, що на це є всі необхідні дозволи. Також були присутні відеограф, оператор та ще троє волонтерів. Оскільки обвинувачений взяв усю відповідальність на себе, про підозру іншим учасникам процесу не повідомили.

Викрадення графіті Banksy у Гостомелі

В Ірпені викрили групу кілерів

Співробітники Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції дізналися, що група осіб готується до вчинення замовного вбивства. Було встановлено, що виконавцями «замовлення» стали вихідці з іншої країни. Вони спеціально орендували автомобілі, який в подальшому планували спалити, аби “замести” сліди злочину.

Поліцейські певний час стежили за «об’єктом» та визначили, коли фігуранти мали виконати «замовлення». Увечері 5 січня 2023 року підозрювані планували вбити потерпілого із заздалегідь придбаної вогнепальної зброї, коли той повернеться додому. Поліцейські провели спецоперацію задля затримання учасників злочинного етнічного угруповання та врятування життя чоловікові. 5 січня фігурантів затримали: у них вилучили пістолет з глушником, гранати та фотографію своєї жертви.

В Ірпені викрили групу кілерів

Смертельна ДТП у Ніжиловичах

Слідство встановило, що обвинувачений сів за кермо напідпитку разом з шістьма пасажирами, троє з яких – діти. У селі Ніжиловичі він не впорався з керуванням, виїхав у кювет та врізався в дерево. Від отриманих травм 2-річний хлопчик помер у кареті швидкої допомоги, інші пасажири теж отримали тілесні ушкодження.

Водій втік з медзакладу, куди його доставили з травмами, та переховувався від поліції. Його місцезнаходження встановили поліцейські та затримали впродовж доби. Обвинувачений перебуває під вартою.

Смертельна ДТП у Ніжиловичах

Раніше “Інформатор БІГ” писав про ТОП-5 митців БІГ-регіону, ТОП-5 місць у БІГ-регіоні пов’язаних з війноюТОП-6 блогерів БІГ-регіонуТОП-5 спортсменів БІГ-регіону, ТОП-5 фільмів про повномасштабну війну у БІГ-регіоні та про ТОП-5 тревел місць Київщини

Нагору